Sikring av gravstøtter

Pressemelding

I forbindelse med kartlegging av tilstanden til alt av bygg, anlegg og utstyr i Berlevåg menighet, er vi også i gang med å gå gjennom tilstanden til kirkegårdene. 

I den anledning ser vi også på tilstanden til alle gravstøttene, og har oppdaget utrolig mange støtter som er veldig løse. De som vi til nå har funnet var helt løse, har vi av sikkerhetsmessige årsaker valgt å legge ned. Vi tar bilder for å dokumentere disse, også vi mener er helt på grensa. Deretter vil vi prøve å finne slektningene til de som ligger begravd, slik at de kan få satt opp støtten igjen på en forsvarlig måte.
 

Dette er ikke noe vi gjør med glede, men tunge løse støtter er rett og slett en sikkerhetsrisiko. Valget er da enten å stenge av kirkegårdene, i hvert fall deler av dem, eller å legge ned de støttene som utgjør en fare for sikkerheten. Vi har valgt det siste, med hjemmel i § 17 i gravferdsloven.

 

De som har spørsmål angående dette, kan ta kontakt med kirkevergen på telefon: 458 79 980, eller på e-post: jan.einar.straumsnes@berlevag.kommune.no

 

Vi beklager så mye at dette vil by på problemer for mange, men vi er nødt til å sette sikkerheten først.

 

Hilsen

Berlevåg menighet