Bursdag og sangstund

Sangstunden på helsesenteret hver onsdag kl. 1100 pleier å være et populært arrangement, og når man i tillegg kan være med å feire bursdag på forhånd for Berlevågs eldste innbygger, blir ikke stemningen noe dårligere. 

Tekst og foto:Jan Einar Straumsnes

Oppmøtet var som vanlig stort til sangstund med bursdag

 

Forrige onsdag 3. februar, ble da som vanlig den faste sangstunden arrangert i stua på Berlevåg helsesenter. For de som ikke har vært til stede, er det et felles tilbud fra Berlevåg menighet og helsesenteret, hvor hvem som helst kan komme innom og synge, akkompagnert av organist Terje Blickfeldt. Det som derimot var litt spesielt denne gangen, var at det skulle feires bursdag, om enn litt på forhånd. For bursdagsbarnet var ingen ringere enn Berlevågs eldste innbygger, Olaug Bastholm. For å være nøyaktig så var hun «kun» 101 under sangstunden, men lørdag 6. februar passerte denne herlige og spreke damen, anstendige 102 år. 

Både bløtkake og marsipankake ble servert av de ansatte

 

Oppmøtet var som vanlig godt, med en god blanding av beboere på helsesenteret og besøkende. Alle med et smil om munnen, med tanke på at man skulle feire Olaug. Hovedgjesten kom som vanlig i god tid før arrangementet startet, mest sannsynlig på spark. Det var sokneprest Annette Nordlinder som ønsket alle velkommen, før Terje satte i gang allsangen. Det var Nordlinder som kom på ideen til denne forhåndsfeiringen, noe både menigheten og helsesenteret syntes var en kjempefin idé. Helsesenteret stilte opp med både bløtkake og marsipankake, i tillegg til kaffe. Betjeningen på helsesenteret gjorde som vanlig en kjempejobb med å servere de fremmøtte. 

Æresgjesten så ut til å like kaken

 

Alt i alt ble det en vellykket forhåndsfeiring av Olaug, og vi i Berlevågnytt ønsker å benytte anledningen til å gratulere 102 åringen så mye med vel overstått.

Organist Terje Blickfeldt styrte som vanlig allsangen med stødig hånd