Temakveld i kvitbrakka

Er snø og natur en større ressurs enn olje for Finnmark?

Sted: Kvitebrakka Tidspunkt: onsdag 20.april kl 18:00

Berlevåg og Båtsfjord reiselivsforum inviterer til temakveld hvor mulighetene som ligger i reiselivsutvikling i Berlevåg belyses .
To av Finnmarks dyktigste på dette feltet, deler sine erfaringer med utvikling av reiselivsprodukter.

Tormod Amundsen – Arkitekt og fuglekikker

foto: Biotope

Varanger regnes i dag som verdens beste arktiske fugledestinasjon. Et lite kjent men viktig poeng i arktisk sammenheng er at Norge faktisk er en billig destinasjon å reise til. Vi i Biotope har reist til andre arktiske destinasjoner for å sammenligne Varanger med våre “konkurrenter».

Felles for arktiske destinasjoner i både Alaska, Canada og i Sibir er at de alle har dårligere infrastruktur, de har et naturmangfold som er langt mindre enn i Varanger og sist men ikke minst; de er dyrere! Kort sagt: Fortrinnene i det arktiske Norge er langt undervurdert og det samme er mulighetene! Berlevåg kommune har et stort potensial, særlig med sin tøffe arktiske kyst og unike fuglearter som også er sjeldne andre steder i Varanger.

Jeg ser frem til å fortelle om muligheter og det å satse der man har unike fortrinn!

 
Kåre Tannvik – Reiselivsgrunder, eventyransvarlig og vinner av Finnmarkskonferansens næringslivspris 2015
Snø er en større ressurs enn olje i Nord Norge.
Mens oljenæringa har fått oppgaven med å redde Nord-Norge, er det reiselivsnæringa som har størst potensial i et lengre perspektiv. Mens oljenæringa har alle på laget, og enorme ressurser for å utvikle og ikke minst påvirke, henfaller reiselivsnæringa til mer eller mindre originale personer i bygd og by som starter med 2 tomme hender uten finansiell styrke til å få gjennomslag for hva som trengs for å utløse potensial.
Berlevåg har et enormt potensial innen reiseliv.

Stikkord her er produkter, folk og ikke minst rammebetingelser.

Æ har noen tips!
Visit Varanger AS – Salg, produktpakking, markedsføring av Varanger Halvhøya
Åse Winsents – på vegne av Visit Varanger As – skal presentere det ny etablerte selskapet og behovet for samarbeide på tvers av kommunegrenser

Ta med optimisme, gode venner og varme tøfler.

1 comment for “Temakveld i kvitbrakka

Comments are closed.