Bo Eide foredrag

Berlevåg Havnemuseum ønsker å invitere til et tankevekkende foredrag om marin forsøpling og hvordan vi tar vare på den unike naturen vi har her i nord. Vi har invitert Bjørn Tore Sjåstad og Bo Eide til å holde foredrag den 21. april 2016. 

Marint avfall er et globalt miljøproblem og berører nå alle hav, og alle skapninger, selv de aller minste, blir nå påvirket av søppel og spesielt plast i vannmassene og langs kysten. Havstrømmene fører mye av dette søppelet inn til land i Finnmark og skyldes opp i fjæra her i Berlevåg. Berlevåg Havnemuseum ønsker å bidra til å øke kunnskapen og bevisstheten rundt egen adferd og hvordan vi selv kan bidra til en renere kystlinje. Våren begynner sånn smått å melde seg og det er tid for å planlegge strandrydding.

Bo Eide har de siste årene ledet ulike prosjekter med rydding av marint avfall på kysten under prosjektparaplyen Ren Kyst. Ren Kyst har siden 2010 ryddet om lag 60 lokaliteter i området, og involvert mer enn 1000 ryddere av alle bakgrunner; skoleklasser, studenter, lag og foreninger, firmaer, offentlige institusjoner og foretak, grunneiere og politikere.

Vedlagt er infoplakat med kontaktinfo. Det er påmelding til lunsjforedraget og åpent uten påmelding på kveldsforedraget.  

 

Velkommen!