Berlevåg ungdom gir av seg selv

For ei tid tilbake tok LOSA avdelingen i Berlevåg kontakt med Berlevåg Kommune, med et brennende ønske om å tilbringe tid sammen med beboerne på helsesenteret. De hadde forslag om både fysisk aktivitet og ikke minst det å være en samtalepartner for andre mennesker. Vi lærer alle av hverandre!

Ungdommene brukte kroppsøvingstimer til å øve inn Macarena dansen og fredag 28. Oktober stilte de opp på helsesenteret med innøvd dans, samt eget lydanlegg. Elevene hadde fokus på armbevegelser og ga nøye instruksjoner om hvordan dette skulle gjennomføres. Flere av beboerne og ansatte ved helsesenteret var delaktige.

Macarenadansen

Macarenadansen

Etter den fysiske aktiviteten og mye latter var det samtaler med kaffe og vafler til.

LOSA elevene så på dette som en positiv opplevelse. Flesteparten kunne tenke seg å gjøre dette på nytt, men da kanskje uten dansenummer, blir det kommentert.

Kaffe og vafler til alle

Kaffe og vafler til alle

Vi kunne gjerne tenke oss og møtt opp og vandret en liten tur sammen med de som vil, eller brukt grillhytta sammen om de ønsker det, eller eventuelt bare pratet sammen, sier ungdommene.

Samtalene denne dagen gikk hovedsakelig om vaflene, men noen hadde også en innholdsrik prat om krigens dager.

Ungdommen kunne fortelle at de eldre var veldig direkte og la ikke noe imellom når de pratet om ting. De sa akkurat det de mente! LOSA elevene fikk også tilbakemelding på at enkelte kunne tenke seg å gå turer i naturen.

Samtalepartnere

Samtalepartnere

I et folkehelseperspektiv er dette et fantastisk godt initiativ av LOSA ungdommen i Berlevåg, forteller folkehelsekoordinator i Berlevåg Kommune. Dette kan åpne for et videre samarbeid med blant annet Finnmark Friluftsråd som støtter opp om Turvenn prosjekt hvor ungdom tar eldre med på tur.

Mennesker trenger mennesker, noe dette er et godt eksempel på.