Ekstremt «Hot» på Kvitbrakka 

Hot Club de Norvege (fra venstre) : Svein Aarstad (bass), Stian Vågen Nilsen (gitar), Jon Larsen (gitar), Gildas Le Pape (gitar) og Finn Hauge (fiolin, munnspill og sag)

Torsdag 14. september besøkte det verdensberømte ensemblet Hot Club de Norvége Berlevåg og Kvitbrakka, i forbindelse med en norgesturné som foreløpig inneholder 26 spillesteder. Turneen er i forbindelse med at de i år feirer 38 år som band.

De rundt 40 som var til stede på Kvitbrakka fikk oppleve et musikalsk fyrverkeri over to sett, i tillegg til en masse gode historier,  og ikke minst fikk de seg en god latter. Det siste leverte «frontfigur» Jon Larsen en stor del av.

For de som ikke kjenner til denne gjengen, så er det bare å ta seg en tur på YouTube, hvor det ligger mange eksempler på hva disse har stått for, over de 38 årene. Skal vi nevne et par musikere som har inspirert dem, kommer vi selvfølgelig ikke utenom Django Reinhardt og Robert Normann. Begge anerkjente gitarister i musikkhistorien.

Vi ble fortalt at de bruker å ta en slik turné ca. hvert tredje år, så nå får vi håpe de tar turen innom neste gang også.

Hvis du går på facebooksiden til Berlevågnytt, kan du etter hvert se en video av den sangen de kanskje er mest kjent for å bidra på, nemlig Lillebjørn Nilsens «Tanta til Beate» fra 1982.