Populær flyktningedag på museet

Over hundre stykker møtte opp på museet torsdag, for å være med og markere flyktningedagen. De fikk med seg både fotoutstilling og deilig mat, laget av de syriske flyktningene som bor i Berlevåg.

Arnt Eirik Hansen debuterte som utstiller med sin fotoutstilling «Flyktninger», som kan sees i lokstallen til 19. oktober

Det hele startet kl. 1700 med åpning av fotoutstillingen «Flyktninger» av fotograf Arnt Eirik Hansen, som også hadde sin debut som utstiller. Portrettutstillingen som kan sees i lokstallen frem til 19. oktober er laget spesielt til denne dagen og viser bilde av dagens flyktninger som har kommet fra Syria, men også tre av de gjenlevende fra Berlevåg, som opplevde å måtte være flyktning i eget land under andre verdenskrig.

Mange ville få med seg utstillingen.

Utstillingen ble godt mottatt

De som var avbildet hadde selv laget en liten presentasjon av seg selv, som henger ved siden av bildene

Rådmann Per Øyvind Sundell foran bildet av eldstemann blant de syriske flyktningene, Mohammed

Også tre av lokalbefolkningen som opplevde å måtte flykte under krigen, var portrettert av Arnt Eirik

Yaerob Rasheed ønsket på vegne av flyktningene velkommen til markeringen av flyktningedagen, som de sto som arrangør av. Han og de andre viste da også stolt frem video av sitt fantastiske hjemland og av flyktningene selv, til toner av vakker syrisk musikk. Det var ikke vanskelig å lese i ansiktene deres, at de savnet hjemlandet som dessverre store deler av er ødelagt av krig.

Yaerob Rasheed (midten) ønsket velkommen. Her flankert av de to som jobber på museet, Anfrid Oline Hojem (til venstre) og Thine Sanne Dalseg (til høyre)

Det ble vist video fra Syria og av flyktningene selv, akkompagnert av musikk fra hjemlandet

Etter dette gikk turen til museet hvor de syriske flyktningene disket opp med en buffét, som kunne ta pusten fra de fleste. Her sto det både Falaffel, Hummus, kylling, salater, kaker og mye annet godt på menyen, og det virket som det absolutt falt i smak for de mange oppmøtte. At det ble litt ventetid for noen, skyldes nok at lokalet ikke er egnet til en så stor forsamling. Det kom nemlig langt flere enn arrangørene hadde drømt om på forhånd.

Litt av all den fantastiske maten som hele gjengen av flyktninger hadde brukt mange timer på å lage. Her var noe for en hver smak

Et fantastisk oppmøte som arrangørene var kjempefornøyd med

Alt i alt tror vi nok det var en kjempefin opplevelse for både flyktningene selv og publikum. Så får vi bare bære over med at det ble litt trangt og kø. Det er jo ikke slik at vi opplever for mye av det til vanlig i Berlevåg.