Arctic Glasstudio tok strandrydding

Som annonsert via ’Det skjer i Berlevåg’ på facebook har de ansatte på Arctic Glasstudio på tirsdag i forrige uke gjennomført en strandryddedag. Mens de koste seg ute i det fine høstværet har Daniela og Marika på 7,5 timer ryddet hele 2,5 km strand!

Foto: Dieter SalatheMed start fra Kjølnes fyr tok de seg systematisk østover og nådde helt til brua over Vestre Styrelva. I ca. 2 timer fikk de noe plukkehjelp fra Anfrid og Thine fra havnemuseet. Dieters oppgave besto i å samle inn alle opplagte depotene med skrot og søppelsekker langs veien med bil og tilhenger. Gjennom denne organiseringen kunne Glasstudio-gjengen forlate strendene helt ferdig ryddet og storfornøyd på kvelden. Hele 6,5 m3 blandet søppel ble levert til ØFAS, der ’fangsten’ overveiende besto av plast, dvs. flasker av alle slag, bildekk, store vasballer av emballasje-strips, fiskekasser, tau, garnstykker og mye annet fra maritim virksomhet.

Foto: Dieter Salathe


Hvem tar over stafettpinnen på strandryddingen etter Lerøy og Arctic Glasstudio mens høstværet enda er bra? – Som du skjønner er det ikke vanskeligere enn beskrevet her.