8.klasse til First Lego League

Fredag morgen setter 9 elever i 8.klasse seg i bilene for å dra til Kirkenes, der de skal levere en rapport som fortelle rom arbeidet, de skal lage en stand og de skal også delta i en robotkamp, der en egenprodusert robot skal utføre et sett med oppgaver på et spillbrett.

Klar for generalprøven, og fremlegging av prosjektet

Prosjektrapporten skal bestå av fire deler, som skal fortelle om kjerneverdiene(1), Prosjektet(2), Markedsføringen(3) og Teknologien(4). Disse skal fremføres for et dommerpanel.

I 8 uker har de sammen gått løs på en oppgave, utdelt av FLL nesten 3 måneder tidligere, og i Kirkenes skal gruppene fortelle om forskning på rensing av vann og legge frem resultatet av funnene.

Markedsføringen har så langt blitt gjort på fellessamling og på foreldremøte har de fortalt om hva FFL er og hvilke kjerneverdier de jobber etter.

Fakta om FIRST LEGO League® (FLL)

  • Kunnskaps- og teknologikonkurranse for barn og unge i alderen 10-16 år, arrangert siden 2000. 
  • Konkurransen organiseres i Skandinavia av FIRST Scandinavia. 
  • I 2016 deltok 913 lag i de skandinaviske turneringene. På verdensbasis deltok over 255 000 barn fra over 80 land i 2016
  • Hensikten med arrangementet er å øke interessen for teknologi og vitenskap og stimulere dagens ungdom til å bli morgendagens ingeniører og forskere.

Teknologigruppa var også i full gang med bygging av roboten som skulle på spillbrettet å utføre en del oppgaver. Noe de fremmøtte foreldre og inviterte fikk en liten smakebit av på generalprøven torsdag ettermiddag.

Ahmad, Krister, Frida, Simen, Iselin, Astrid Helene, Halvor og Hans Mathias (på bildet mangler Ragnar som var syk)

Dette er andre gangen Berlevåg skole er representert på First Lego League, og 8.klasse, eller Team Berlewood,  reiser bort med forhåpninger om å gjøre en god figur å representere Berlevåg godt.

Lærer og veileder Ellen Samuelsen fortalte at de alle gledet seg stort til å komme til Kirkenes å konkurrere med 19 andre deltagergrupper denne helgen.

Så, break a leg som dem sier, dette blir bra.

Les mere om FFL:
https://hjernekraft.org
Velkommen til FFL Kirkenes