Kinoliste for mars måned

Da var det mars og vi har 7 flotte filmer, kanskje 8 men vi har ikke helt fått på plass den siste søndagen i mars.

Vi starter måneden med filmen Winchester som er en skrekkfilm med 15 års aldersgrense (12 år med foresatte), filmen tar utgangspunkt i legenden om enken etter våpenprodusenten Winchester som etter sin manns død sliter med spøkelser etter våpnenes ofre som hun mener hjemsøker henne, så hun bygger ut boligen for å tilfredsstille spøkelsene og gjemme seg for de.
Videre kommer vi med en god barnefilm, denne heter Første mann og vi følger Døgg og Gnøffe 2 steinaldermennesker som må kjempe for stammen sin mot bronsjealdermennesker. Det er skaperne av Wallace and Gromit og sauen shaun som står bak denne filmen også.

På kvelden får vi en etterspurt film som heter The shape of water som er en film av Guillermo del Toro som blant annet har stått bak filmer som Hellboy 1 og 2, Pans Labyrint, Pacific Rim, Blade 2 og flere.
Kveldens film ble nominert til 13 oscars og handlingen er lagt til den kalde krigen og Elisa som jobber som renholderske i et laboratorium drevet av myndighetene og hvordan livet hennes forandrer seg totalt når hun og en kollega kommer over et av eksperimentene til laboratoriumet. Dette er en romantisk fantasy thriller og er meget godt mottatt av kritikerne.

Videre får vi en spennende spionthriller som heter Red Sparrow med Jennifer Lawrence i hovedrollen, her spiller hun en sovjetisk spion som forelsker seg i en amerikansk spion og vurderer å bli en dobbelt agent. Francis Lawrence som regisserer filmen har blant annet stått bak filmer som Hunger Games, Constantine, I am Legend blant annet så i aller høyeste grad en god regissør da.

Mot slutten av måneden fortsetter vi med filmen Mirakel som er en dramafilm basert på boka med samme navn, her følger vi femteklassingen August som er født med et deformert ansikt på grunn av en genfeil, han har frem til femte klasse hatt hjemmeundervisning men nå ønsker foreldrene at han skal gå på vanlig skole og alle strever med hvordan de skal håndtere situasjonen. Dette er en morsom, inspirerende og varm historie om August Pullmann reise og det at det viktigste ikke er å passe inn men å være seg selv.

På kvelden viser vi filmen Tomb Raider som er en action/eventyr film hvor vi tidligere filmer ble kjent med Angelina Jolie i rollen som Lara Croft men som nå har blitt tatt over av den svenske skuespillerinnen Alicia Vikander som tidligere har spilt i filmer som Jason bourne, Ex Machina, Anna Karenina og noen nordiske filmer.
Filmen Tomb Raider er basert på dataspillet med samme navn, og i denne filmen er hun bestemt på å løse mysteriet rundt farens forsvinning. Er sant nok litt usikker på om dette er en slags fortsettelse fra tidligere filmer eller om vi skal kalle dette en reboot av serien, uansett reklamesnutten ser fantastisk ut.

Sist i måneden viser vi filmen Operasjon mørkemann som er en filmatisering av Jørn Lier horsts barne/ungdomsbokserie Detektivbyrå nr 2, dette er svært populære bøker på biblioteket.
I filmen operasjon mørkemann følger vi barnedetektivene Tiril og Oliver som etterforsker hvorfor mystiske hull oppstår på sletta i løpet av natta og som førte til at Oliver’s sykkel ble ødelagt, hvem laget hullene og hvorfor ?

 

   Søndag 4.3 kl. 19.00
Winchester
Skrekkfilm
Aldersgrense: 15 år (12 år med foresatte)
Spilletid: 1t. 39 min.
  Søndag 11.3 kl. 17.00
Første mann
Animert/Komedie/Eventyr
Aldersgrense: 6 år (tillatt for alle med foresatte)
Spilletid: 1t. 28 min.
  Søndag 11.3 kl. 19.00
The Shape of water
Drama/Romantikk/Skrekk/Thriller
Aldersgrense: 15 år (12 år med foresatte)
Spilletid: 2t. 3 minutter)
  Onsdag 14.3 kl. 19.00
Red Sparrow
Action/Thriller
Aldersgrense: 15 år (12 år med foresatte)
Spilletid: 2t. 19 minutter
Søndag 18.3 kl. 17.00
Mirakel
Drama/Familiefilm
Aldersgrense: Tillatt for alle
Spilletid: 1t. 53 min.
Søndag 18.3 kl. 19.00
Tomb Raider
Action/Eventyr
Aldersgrense: Ikke oppgitt ennå
Spilletid: Ikke oppgitt ennå
Søndag 28.3 kl. 17.00
Detektivbyrå nr. 2 – Operasjon mørkemann
Familiefilm/Krim
Aldersgrense: Ikke oppgitt ennå
Spilletid: Ikke oppgitt ennå.