Åpnet «Nordlysutstilling» på selveste Sankthansaften

Lørdag 23. juni, på selveste Sankthansaften, åpnet Arnt Eirik Hansen fra Berlevåg sin fotoutstilling «Berlevåg under nordlyset», på galleri Villa Borealis i Berlevåg

Det hele ble åpnet med taler, gaver og blomster, foran et veldig godt oppmøte.

Det var godt over 50 gjester innom utstillingen på åpningsdagen, og det var mange positive ord å høre om bildene

Som tittelen på utstillingen beskriver, består utstillingen kun av bilder med nordlys som motiv, tatt i og rundt Berlevåg. Dette er noe som Arnt Eirik Hansen har gjort i flere år som hobbyfotograf. Dette kunne de godt over 50 gjestene som kom på åpningen få se mange eksempler av, på salgsutstillingen som vil henge oppe i løpet av hele sommeren. For de som ikke kjenner til Arnt Eirik Hansen, så jobber han til daglig på flyekspedisjonen i Berlevåg, og driver på fritiden det lokale nettstedet Berlevågnytt.com. Han er ivrig bruker av den vakre naturen i Berlevåg og området rundt, noe som ofte ender i vakre bilder, noe de som følger ham på sosiale media har gleden av.

Anne Jorun Kjær var imponert over at Arnt Eirik Hansen kastet seg ut i dette, og med slike vakre bilder

Eier av galleriet, Anne Jorun Kjær åpnet utstillingen offisielt med å si at hun helt siden galleriet ble åpnet har drømt om å få til en fotoutstilling av lokale fotografer. At det skulle vise seg å bli Arnt Eirik som var først ut, gjorde det bare enda mer fantastisk. Hun sa hun hadde vært i dialog med Arnt Eirik lenge om dette, etter å ha sett de mange vakre bildene han har lagt ut på sosiale media. Til slutt kom han innom med et nettbrett som inneholdt over 500 nordlysbilder, tatt over en periode på omtrent fem år.

Eksempler på bildene som Arnt Eirik Hansen har tatt over en periode på rundt fem år

Kjær sa at fotografen selv ikke hadde særlig tro på at det ville være noen som kunne brukes der, men det viste seg å være langt fra tilfelle. Det endte med at hun hadde sagt «det kan brukes, det kan brukes» osv. Hun avsluttet med å si at det hadde vært en engelsk turist innom på en sniktitt, som hadde kalt bildene «Amazing» og lurt på om bildene ble sendt inn til konkurranser. Dette syntes Kjær var et godt eksempel på kvaliteten på bildene til Arnt Eirik Hansen, noe hun mente kommer av at han har et godt øye for motivet, han har godt fotoutstyr, god tålmodighet og ikke minst gode votter og varme klær.

Daniela Salathe (til høyre) overrakte en gave til fotografen, som takk for alt han gjør for plassen

Det var flere som hadde med seg blomster og gaver til Hansen, i forbindelse med åpningen. Blant annet fikk han blomster fra kunstnerkollega Daniela Salathe, som takket ham for den viktige innsatsen han gjør for kulturlivet i Berlevåg. Det var en tydelig rørt Arnt Eirik Hansen, som var godt fornøyd med det gode oppmøtet, alle de gode ordene og gavene. Han sa at dette var en stor opplevelse, for en som er ganske så ny i faget som fotoutstiller. Dette fristet selvfølgelig til gjentagelse.

Tekst og bilder: Jan Einar Straumsnes