Satser på ”Brød og sirkus” på torget

Tirsdag 11. september blir det ”Brød og sirkus” på torget i Berlevåg, i forbindelse med Bolystuka som arrangeres da.

Her blir det blant annet hundeutstilling, truckkonkurranse, og ikke minst skal vi finne ut hvem som lager stedets beste fiskebollesuppe.

Jan Einar Straumsnes som er med i den lokale komiteen til Bolystuka, sier at de på ettermiddagen tirsdag 11. september vil holde arrangementet som kalles ”Brød og sirkus”.

– Dette er en idé jeg har brygget på i mange år, og endelig får jeg prøve den ut, om enn i en slags miniversjon, sier Straumsnes. Som legger til at tanken er at det skal være to hovedfokus for et slikt arrangement, nemlig mat (brød) og underholdning (sirkus).

Stedets beste fiskebollesuppe
– Når det gjelder mattemaet, så har jeg lenge tenkt på hva som er typisk mat fra Berlevåg, og hva har jeg kun fått tak i her. Da kom jeg etter hvert til at fiskebollesuppe har jeg kun fått servert her på stedet, sier Straumsnes. Han lurer på om dette er såpass sært at det kun er noen som lager det, eller om det er flere på plassen som har en god oppskrift på slik suppe. Han oppfordrer derfor de som føler de lager en god fiskebollesuppe, om å melde seg til ham for å være med på konkurransen.
– Jeg håper vi skal få noen fra plassen til å stille opp med sin versjon, slik at et panel av dommere kan vurdere denne mot de andre, for så å finne ut hvem som lager den som smaker best, sier Straumsnes og legger til med et smil at dommerne selvfølgelig vil gjennomskue posesupper. Han sier også at det vil vanke fine premier til vinneren.

Hundeutstilling og ferdigheter på truck
Straumsnes sier at arrangementet i utgangspunktet vil foregå mellom kl. 1700 og 1900 på ettermiddagen den 11. september, og at ”sirkusbiten” vil bestå av blant annet hundeutstilling, hvor de som ønsker å få vist frem sitt elskede kjæledyr får muligheten til dette. Straumsnes sier det vil, som seg hør og bør være premier i forskjellige kategorier. En annen ting som Straumsnes ønsker å trekke frem når det gjelder underholdning, er en ferdighetskonkurranse med truck.

– Her vil det være mulig å få prøve seg på det å gjennomføre en løype med gaffeltruck, hvor poenget er at en av ”proffene” setter en tid først, så kan de som melder seg på prøve å slå den. Den som eventuelt slår denne tiden, eller er nærmest opp til, vil vinne en fin premie, sier Straumsnes. Som avslutter med å si at han håper så mange som mulig melder seg på de forskjellige konkurransene, slik at vi får vist oss frem på best mulig måte for Finnmark Fotballkrets, som står bak Bolystuka.