Enda flere spøkelseshus

Det er ikke bare det etter hvert så berømte ”spøkelsesbruket” (Fjærtoftbruket) som er til irritasjon, for befolkningen i Berlevåg. Også på Sandsletta finns to hus, som får sinnene i kok.

Forferdelig å se

Både Frank Pedersen og Pål Gunnar Johansen synes det er forferdelig å se, hvordan nabolaget ser ut. ”Her prøver folk å ta vare på sine egne hus, både innvendig og utenfor. Så ser man på andre siden av gaten og ser hva som står der. Det er fortvilende” sier begge. Pedersen sier han har prøvd å ta kontakt med kommunen, via e-post. For å høre om hva de kan gjøre. Men har ikke fått svar, fra verken Teknisk sjef, eller Administrasjonssjefen. Han sier at husene eies av Berlevåg Fiskemottak. Han la til at han hadde foreslått for kommunen, å ta seg av riving og bortkjøring av spesialavfallet. Hvis de kan få til det økonomiske.

 

Pål Gunnar (venstre) og Frank liker ikke det de ser

 

Kattehotell

Begge viser oss hvordan husene ser ut i dag. ”Takene holder på å ramle sammen. Det er bare pappen, som holder det på plass” Sier Johansen. Han var selv vitne til at hatten på ene pipen ramlet i bakken, bare få meter fra en som gikk i gaten. Mange ruter er knust og inn i de tomme husene, har kattene flyttet. Nesten som et kattehotell. ”Vi har til og med foreslått å få husene revet og anlegge grønt areal” Sier de. De har mange ideer og er villige til å strekke seg langt, for å få bort problemene. Men håper bare kommunen og ikke minst eierne, snart våkner.  

 

Det er like galt bak husene 

 

Takene er helt ødelagte 

 

Bare pappen holder de sammen