Nytt år for minerydderne

I år som tidligere år er minerydderskvadronen fra Ramsund på sin Nord Norges turné. Det nye i år derimot er at de har med på toktet KNM Hinnøy, forsvarets minejaktfartøy.

KNM Hinnøy/Arkivfoto: Vidar Hope/ SjøforsvaretDenne gangen kommer de nordover i uke 23 og vil reise rundt i østfylket utover dette, for så å være i Sør Varanger uke 25 og 26. I fjor var de i Berlevåg ifbm. ett innrapportert funn under flytebryggen på lagmannsnesset, der de tok opp 8 granater som ble bragt til Kongsfjord for destruering. Her inne ble disse sprengt sammen med flere 155mm granater funnet i Kobbkroken.

Folk som har mistanke om eksposiver i naturen kan ta kontakt med det lokale politiet så vil disse overbringe beskjeden til minerydderne. På sin årlige tur er alltid MRS-26 i Hopseidet og vannene oppfor Kirkenes plasser de prioriterer pga. store mengder gammel krigsammo.

Fartøyet vil ligge på sørsida av industrikaia i indre havn fra 8. juni kl 1200 til 9. juni kl 1100. I løpet av oppholdet vil det også være mulig for publikum å ta båten nærmere i øyesyn, da de kommer til å holde åpent skip. Hinnøy er 55 meter lang og 13,5 meter bred, men stikker ikke mer enn 2,5 meter dypt.

Slik så det forresten ut sist vi var med til Kongsfjord for å kvitte oss med gammelt ustabilt sprengstoff Tongue out

1

2

3

4

5

Foto av KNM Hinnøy: Vidar Hope/ Sjøforsvaret
Sprengingssekvensen: Arnt Eirik Hansen