Blandet vær på 17. mai

Når 17. mai toget startet fra Ishavshallen i Berlevåg, var det en kraftig snøbyge som fulgte med. Men før det hele var over, dukket også solen frem.

 

Første stopp på veien var partisanbautaen i parken. Her måtte ordfører Erik Brøske, i siste liten, steppe inn som taler. Han nevnte da det historiske med dette monumentet. Det at ved nyttår i 1942 kom en russisk ubåt med de første partisanene og at de i løpet av et dramatisk år, fikk informert om Tyske tropper og bevegelser i området. Det kostet syv Berlevåginger livet, for at vi i dag lever i et fritt land. Brøske sammenlignet også den situasjonen Berlevåg var i da, med det mange opplever i dag, i andre deler av verden.

 

Erik Brøske måtte steppe inn som taler 

 

Ismail i spissen

Etter hvert som toget gikk videre, med lensmannsbetjent Ismail Adam Hindise i spissen. Opprinnelig fra Somalia, og veldig stolt over oppgaven. Han ledet da med stø hand resten av veien til helsesenteret og så tilbake til idrettshallen. Hvor folket samlet seg for kaffe, kaker og leker. Mens korene dro til Kongsfjord, for å være med toget der klokken 1200. På ettermiddagen ville man så markere nærmere, med taler og annet, på idrettshallen.  

 

Ismail ledet toget i snøbygene 

 

Man kler seg godt til toget i Berlevåg 

 

Ivrige ungdommer i sekkeløpetpå formiddagen 

 

Skolemusikken ledet av Lisbeth 

 

 

Passe kort tale

Som vanlig var det invitert til feiring av nasjonaldagen på idrettshallen, på ettermiddagen. Hornmusikken sto som arrangør og hadde lagt opp til et tradisjonelt opplegg.  Det var skolemusikken dirigert av Lisbeth Bergersen, med blant annet debutant Kevin Johansen på slagverk. En veldig solid debut. Deretter kom de verdenskjente gutta i Berlevåg Mannsangforening. Det var en glede å se Odd Marino Frantzen, tilbake i dirigentrollen igjen. Før pausen fikk vi også dagens tale, i en litt annen versjon. Syvende klasse på Berlevåg skole, hadde skrevet den. De fremførte den selv, kreativt delt opp slik at hver elev, tok noen ord hver. Ikke bare var dette noe nytt, men de unge håpefulle klarte også å være både morsomme og ikke minst, den var passe kort. Ikke helt vanlig på en slik dag.

Mannskoret ledet av Odd 

 

Ærlig russ

Etter pausen fikk vi høre blandakoret dirigert av Ann ”Lille” Søreng, som etter hvert ser ut som hun ikke skulle gjort annet. Russen holdt sin tale også, ledet av sjefen sjøl, Marie Samuelsen (godt sufflert av Tone Elisabeth Ulve) De skal ha kredit for å være ærlige om egne evner til å plage lærerne, opp gjennom årene. Til slutt før loddtrekning og blomsteroverrekninger, spilte arrangørene i Hornmusikken. Som vanlig dirigert av Ingvild Sehl. Både undertegnende og min partner her på Berlevaagnytt.com, vant ikke noe på loddene vi kjøpte. Vi mistenker urent trav, fra den eller meget dyktige konferansieren for kvelden, Frank ”Gakken” Pedersen. Eller kanskje var det kun uflaks…

 

7. Klasse med morsom tale 

 

"Lille" ledet blandakoret 

 

Russen var ærlige i sin tale 

 

"Gakken" ledet arrangementet godt 

 

Arrangørene Hornmusikken ledet av Ingvild 

 Vi har satt sammen en video som viser litt av dagen i dag… Se den her på Berlevaagnytt.Com

{mgmediabot}http://arnteirik.net/video_/17mai06.wmv|true(Klikk her for å se filmen fra 17.mai)|350|350{/mgmediabot}