Kommunestyremøtet 23. mai

23.MAI 2006

FØR BEHANDLINGEN av de ordinære sakene på dette møtet, orienterte ordføreren om
følgende:

–    Det er kommet melding fra bispedømmerådets kontor om at tilsatt prest i Berlevåg prestegjeld, Hans Eiler Hammer, tiltrer tjenesten i begynnelsen av september måned. Sammen med sin familie flytter han inn i den nye presteboligen før skolestart til høsten.

Erik Brøske/ foto(C)www.berlevag.kommune.no–    I løpet av sommeren skal det i følge anbudsutlysing legges fast dekke på kommunale gater og veier i et totalt omfang på 10.000 kvm., fordelt med 7.000 kvm. på nylegging og 3.000 kvm. rehabilitering/reparasjon. Kommunen har avsatt 1 mill. kr. til formålet. Samtidig er det klart at fylkeskommunen har budsjettert med 1 mill. kr. til nytt fast dekke på fylkesveien fra Skonsvikkrysset til flyplassen.

–    Formannskapet har vedtatt å be Kystverket finne budsjettering også for dekkelegging på Vestermoloen som en sluttføring av det omfattende reparasjonsarbeidet som nå pågår.

–    Det er kommet klare meldinger fra båteiere/fiskere og andre om at serviceoppleggene i havna må bedres betraktelig. Nå opplever en at fangster ikke blir levert i Berlevåg fordi det ikke er tilfredsstillende forhold for bl.a. strøm- og vanntilførsel til båtene.

–    Det er klart for snarlig tilsetting av stillingene som næringsrådgiver og havnesjef (den sistnevnte i halv stilling). Videre er stillingen som pleie- og omsorgsleder lyst ut, det samme gjelder aktivitørstillingen, sykepleier- og hjelpepleierstillinger. Det ble opplyst at det for de tidligere utlyste stillingene som PP-rådgiver og fagleder bygg, ikke er tilsatt på grunn av manglende søknader.

REGNSKAPET for Berlevåg kommune for 2005 var lagt ut på representantenes bord. Totalt viser også fjorårets regnskap et bra overskudd (ca. 2.6 mill.kr.) Det er så vidt vites 15. året på rad at kommunen viser regnskapsmessig overskudd. Som referat var Tertialrapport 1 for 2006 lagt fram. Rapporten er en økonomisk oversikt for perioden fram til 1.mai, der forbruk og inntekter stilles opp mot budsjettet, og viser at det er god kontroll og budsjettdisiplin, så langt i året. En melding om delegert vedtak i en skjenkesak ble også lagt fram som referat.

BERLEVÅG KOMPETANSESENTER ble gitt en tilleggsbevilgning på inntil kr. 700.000,- slik at totalkostnaden ved å gjennomføre de bygningsmessige tiltakene ved senteret nå er kommet opp i 2.2 mill. kroner. Hovedårsakene til økt investeringsbehov ligger i merutgifter i sokkeletasjen, og tilbygg på grunn av et høyt elevtall i forbindelse med LOSA-prosjektet.
I forbindelse med denne saken satte Høyre fram tilleggsforslag om å få revidert/rullert kommunens reglement for investeringsprosjekt. Både tilleggsbevilgningen og tilleggsforslaget ble enstemmig vedtatt.

KOMMUNESTYRET vedtok også enstemmig å overføre til fondsavsetting en del midler kommunen har fått for 2005 til opptrappingsplan for psykisk helse 1998-2008, og som ikke ble brukt. Beløpene det gjelder er kr. 23.000,- til arbeidstrening, kr. 19.000,- til støttekontakter og kr. 33.250,- til videreutdanning innen psykiatrisk sykepleie. Vedtaket ble gjort etter innstilling fra hovedutvalget for helse og sosial omsorg.

KJØLNES FYR (Polmakgården Gjestegård AS) ble gitt bevilling for skjenking av øl, vin og brennevin fram til 30.juni 2008. Bevilgingen gjelder definerte hus, rom og områder til bestemte skjenketider. Ester Utsi ble godkjent som skjenkestyrer med Gunnulv Hauge som stedfortreder. Stedfortreder må avlegge prøve etter alkoholloven innen 6 måneder.