H. M. Kongens 3. Gardekompani

Ett ærefullt besøk 

H. M. Kongens 3. Gardekompani på Berlevågbesøk
Berlevåg sto på hodet bokstavelig talt, når H.M. Kongens Gardes 3. Gardekorps var ”innom” onsdag 28. juni.

H. M. Kongens 3. Gardekompani

 Arnt Eirik har, siden det ble snakk om en hel del bilder, laget ett eget bildegalleri på sin egen side og dette kan du få opp i ett vindu ved å klikke her!

 Som en liten smakebit har vi laget en videoklipp satt sammen fra denne spesielle dagen, som er 21:30 ca. MEN… Dette var en opplevelse… Smile

       {mgmediabot}images/stories/video/garden2.wmv|true(Garden i Berlevåg)|800|700{/mgmediabot}

Artikkel hos Forsvarsnett

 Selv om gutta i Garden sikkert kunne ønsket en bedre ankomst til Berlevåg, manglet det ikke på innsats og humør, når de stolt viste seg frem for befolkningen. De skulle ankommet med hurtigruta tirsdag, men en nordvestlig vind, med storm i kastene, satte en rask demper på dette. Dermed måtte en nokså sjøsyk gjeng, reise med buss fra Båtsfjord til Berlevåg, midt på natten. De ble installert på skolen og en kommentar man hadde hørt da de ankom, var jubel for at det var madrasser der. Så man kan trygt si at det ikke er noen dans på roser, å være gardist.

 

Det var en fantastisk drilloppvisning på torget 

 Onsdagen startet med drilloppvisning på torget klokken elleve. Masse folk hadde møtt opp og hvilket show de fikk se! Dette har man tidligere sett på tv, men det er noe helt annet å se det i levende livet. For en presisjon og kvalitet på det hele. Man bør også huske at Garden skifter ut nytt mannskap hver høst, når nye rekrutter ankommer. Disse hadde vært med fra september. Dessverre var vinden ennå såpass sterk onsdag, at de hadde hatt problemer med spesielt blåseinstrumentene, men det var ikke noe publikum kunne merke seg.

 

Dette har bare de fleste sett på TV tidligere 

 Det neste på programmet var ”Barnas Dag” klokken to. Men siden vinden fortsatt var sterk, ble dette arrangementet flyttet til idrettshallen. De sendte signalkorpset sitt til torget, for å dra med seg de unge, til hallen. Dette showet var laget og ble gjennomført av janitsjarkorpset. Først presenterte de alle de forskjellige instrumentene, eller ”stemmene” i korpset. Noe som fikk frem smilet og latteren til de mange unge, som var møtt frem. De hadde også laget et eget eventyr om Garden. Her kom både Postmann Pat, Olsenbanden og ikke minst kaptein Sabeltann og hans

 

Mange hadde møt opp på Barnas Dag 

 

Garden hadde både Pippi Langstrømpe… 

 

…Og Kaptein Sabeltann med seg 

 Deretter kom turen til en marsj fra skolen til helsesenteret hvor man spilte opp.

Her som tidligere sto mange igjen med en klump i halsen etter å ha fått sett en presisjon og samspill som det virkelig står ære av.

En hel del folk hadde fulgt med opp til helsesenteret for å få med seg opplegget her oppe også.

 ved helsesenteret

Gardistene spilte for pasienter og ansatte på helsesenteret 

 Nøyaktig klokken kvart på fire, var turen kommet til en kort minnestund på Partisanbautaen hvor man la ned krans, til minne om de falne.

Eirik Brøske leste utdrag av samme dikt som ble lest sist Kong Harald og Dronning Sonja gjestet Berlevåg.

 Bautaen

Minnestund på Partisanbautaen. I midten ser vi til venstre Ordfører Erik Brøske og Oberstløytnant Jan Magnus Brekke 

 På ettermiddagen klokken syv, var det klart for noe jeg vil kalle for ”rosinen i pølsa” Da var det duket for stor konsert med Janitsjarkorpset og Berlevåg Mannsangforening. Her fikk man både se og ikke minst høre, for noen vanvittig dyktige musikere, som finns i Kongens Garde. Som gammel rocker må jeg ta med det som for meg var det ”ultimate” nummeret, nemlig Queens udødelige ”Bohemian Rhapsody” Jeg satt med et stort glis på munnen og tårer i øynene, når dette ble gjennomført. En annen ”hôjdare” som svenskene kaller det, var korpset og koret, som sammen fremførte musikken til tv-serien ”band of brothers” Dette var bare en liten del av det man fikk oppleve på konserten og i videoen som vi legger ut et annet sted i denne artikkelen, vil man kunne se mer.

 

Berlevåg Mannsangforening hadde en stor opplevelse, når de sang med H.M. Kongens Garde. Dirigert av Odd Marino Frantzen  

 Det ble selvfølgelig en del taler osv. på en stund som dette. Men det vi syns er viktig å ta med grunnen til at dette faktisk ble gjennomført. Nemlig Berlevåg Mannsangforening. Uten den etter hvert så berømte filmen, er det vel tvilsomt om vi hadde blitt valgt, til fordel for større steder i området. Her og nå vil vi gjerne takke koret for dette og de mange andre opplevelser vi har hatt, på grunn av dem. I tillegg vil vi gjerne nevne de som sto på som bare det, for å praktisk få dette besøket gjennomført, nemlig Blandakoret. Det ble gitt gaver osv. fra og til mange foreninger, men ikke dem. Derfor nevner vi disse spesielt.

Denne artikkelen  er skrevet av Jan Einar og Arnt Eirik

 

Også på konserten, ble det drilloppvisning 

 

Oberstløytnant Jan Magnus Brekke overrekket både Oddvar Hansen (Mannskoret), Ordfører Erik Brøske og Jørn Stensvold (Hormusikken) som er skjult en gave

 

Det var ikke lite utstyr man hadde med seg