Skuffelse snudd til glede

{mosimage}Det som skulle bli en morsom tur til Mehamn for å være med på ett arrangement der denne helgen, ble snudd til frustrasjon for de 23 ungdommene i Berlevåg når de møtte opp ved torget og fikk den kjedelige beskjeden at bussen som skulle hente dem hadde kjørt ut i Kongsfjord.

{mosimage}
Det var kl. 14 bussen skulle kjøre 23 ungdommer og 2 reiseledere til ungdomsarrangementet i Mehamn denne helgen der det skulle være bla. discotek, paintball, skumparty, revy, konsert m.m.

I Kongsfjord ca 1 time tidligere derimot ble en kombinasjon av veldig glatt veibane og mye vind årsaken til at bussen som skulle kjøre alle, blåst av veien i Veinessvingen. Forsøk med å dra opp bussen med brøyta i Kongsfjord lyktes ikke så det ble å vente på bergningsbil.

I Berlevåg begynte ungdommen å samle seg uvitene enda om hvilken melding som ventet dem.

Rett etter kl. 13 begynte meldingene å tikke inn om at bussen sto i Kongsfjord og det var en skuffet gjeng utfor Narvesen og klubbleder vi møtte der. Trond Efraimsen kunne bekrefte at de nettopp hadde fått beskjed om at bussen var kjørt ut og de mest sannsynlig ikke kom seg til Mehamn.

Når vi snakker med Kati Leinonen, miljøarbeider og en av reiselederne nå i ettermiddag, kan hun fortelle at det likevel blir tur og at de har fått forandret på reiseruten og det blir hurtigrute bortover og buss tilbake istede på kort varsel, så den skuffelsen de først fikk nå er snudd til glede igjen. Uttallige telefoner hit og dit har det blitt for å fått tak på alle som skulle være med når det først ble ordnet alternativ transport, og Kati kan fortelle at hun er ganske sikker på at ingen har lagt andre planer og alle enda er med.

I Mehamn blir det sagt at kveldens disko iallefall skal vare til kl 03 så noen timer skal også Berlevågungdommen få med seg på arrangementets første dag.

Så da er det bare å håpe at hurtigruten kommer opp i kveld. Med sine mange kanselleringer i det nye året er jo oddsen litt dårlig men været er med ungdommen fredag ettermiddag så langt iallefall.