Rippys Tex, en ekte Champion!

Nok en gang har Gordonsetteren Rippys Tex gjort ting, få har gjort før ham. Denne gangen kan han tilføre ”Internasjonal Champion” i tittelen sin.

Mange ganger de siste årene har det vært skrevet om denne fantastiske Gordonsetteren til Vardøværingen Kjetil Mathisen, nå bosatt i Berlevåg. I en alder av syv år har altså hunden klart den store bragden, å bli en av de høyest meritterte hundene i Nord Norge, uansett fuglehundrase.

    – Kanskje har det aldri vært noen før ham med denne merittlisten, sier eieren. 17. juni i år fikk han tittelen Norsk Utstillingschampion. Dermed er den fulle tittelen ”NS INT JCH N UCH” (Norsk/Svensk og Internasjonal Jaktchampion og Norsk Utstillingschampion)

En tittelrekke som i følge Mathisen, står veldig høyt i det store fuglehundmiljøet. Faktisk er den eneste nålevende jaktchampion i Norden. Og Internasjonal jaktchampion er den høyeste og mest prestisjetunge tittel man kan få.

5000 registrerte hunder
     – Det har liksom kommet på løpende bånd de siste tre årene, sier Mathisen. I 2004 ble den Årets Gordonsetter, Årets vinnerklasse Gordonsetter og Norsk Jaktchampion. I 2005 ble den Årets Gordonsetter Skog og Årets Gordonsetter Kombinert (høgfjell og skog).

I år ble den altså Internasjonal Jaktchampion, Svensk Jaktchampion og Norsk Utstillingschampion. De to første titlene fikk den etter å ha vunnet Abisko-prøven i Sverige. Den siste tittelen fikk den på Norsk Kennelklubbs Internasjonale utstilling i Drammen.

    – Denne hobbyen er stor i landet med sikkert 5000 registrerte hunder og over 1000 nyregistrerte Gordonsettere hvert år. Så du kan trygt si at jeg er stolt som en Hane, sier han.

 

"Rippys Tex" er den eneste nålevende jaktchampionen i hele Norden. Og har gjort eier Kjetil Mathisen veldig stolt

 

 

 

 

 

Gode avkom
Dette gjør også at hunden er ettertraktet for avl. Den har nylig vært tre måneder sørpå og de reiser landet rundt for dette.
    – Selvfølgelig har disse merittene gjort verdien atskillig høyere, sier han. Og eplet faller tydeligvis ikke lang fra stammen.

I fjor ble avkommet dens nummer to og tre på unghund-lista. Mens det ser ut til at den i år får tidenes yngste jaktpremierte Gordonsetter, i en syv måneder gammel valp. Vi kan legge til at en av de som har hatt Rippys Tex inne til avl, skryter uhemmet av hunden på Norsk Gordonsetterklubbs egne nettsider . Hunden kommer fra oppdretter Roger Halvari i Vadsø.

Lite furuskog
Kjetil Mathisen sier at planene for fremtiden er klare. De skal nå konkurrere i Finland om to championat som ingen andre har. Han har nå tre hunder. I tillegg til ”Rippys Tex”, har han elleve år gamle ”Varangerviddas Toya” og fjorten måneder gamle ”Ivo av Nassa” (sistnevnte er avkom av ”Rippys tex” og bror av en valp som tilhører tidligere Lensmann i Berlevåg, Knut Søderholm)

Mathisen sier at de trener en god del timer i uka, gjennom hele året. Men i august er antallet langt høyere. Han gleder seg stort over at jakten nå er i gang igjen.
    – Man kan vel si at det er litt ironisk at Tex er champion for skog, med tanke på at det ikke er mye furuskog i verken Berlevåg eller Vardø, sier han med et stort smil.

 

Kjetil har tre veldig gode Gordonsettere i "Ivo av Massa" (til venstre), "Varangerviddas Toya" (foran) og "Rippys Tex" (til høyre)