Kun flaks hindret katastofe

Kjøring i påvirket tilstand, uten sertifikat og med stjålet bil… Dette var starten på ett scenario som kunne gått riktig ille lørdagskvelden i Berlevåg.

Villmannskjøring i påvirket tilstandLørdags kveld i 23:30 tiden kunne det gått riktig ille da en person fikk tak i en bil og i påvirket tilstand først holdt på å krasje i politistasjonen før han braste inn i gamle møbelforretningen rett over krysset. Tilstanden på verken bil eller sjåfør var tydeligvis ikke værre enn at han kom løs ved egen hjelp og fortsatte sin ville ferd.

Vi snakket med noen ungdommer som så hendelsen ved politikontoret og disse hadde ringt politiet og rapportert om hendelsen, men iflg. dem ikke fått noen bekreftelse på at noe kom til å bli gjort på daværende tidspunkt. 

Pernille Øijord var gående sammen med noen venner da de opplevde å nesten bli påkjørt av bilen som brukte hele veien på sin ville ferd, og det ble igjen ringt til politi som nå rykket ut for å se etter billisten.

Bjørn Pedersen opplevde å nesten bli truffet da han var ute å kjørte en tur lørdagskvelden. Berlevågnytt møtte Pedersen der den stjålne bilen sto parkert opp i snøskavel i Egilsgate ved Harald Haugerud, sjåføren var selvsagt borte og politiet som var blitt oppringt av flere som hadde observert kjøringen var også kommet til stedet. 

Politibetjent Vidar Olsen pågrep den mistenkte på Neptun Pub vel en halv time senere, og brakte personen inn. Flere vitneobservasjoner hadde bidratt til at vedkommende raskt ble funnet.

 

Den stjålne bilen godt parkert i snøfonn

 

Den stjålne bilen godt parkert i snøfonna, med skader i fronten etter sammenstøtet med gamle møbelbutikken i sentrum.
Foto: Arnt Eirik Hansen