Ungdomsøvelse Norsk Folkehjelp

Denne helgen dro Norsk Forlkehjelp, Berlevåg i gang en øvelse som skal gå fra fredag til søndag på fjellet.

På tur utDa Berlevaagnytt var innom før utreise på fredag ettermiddag var allerede masse arbeid lagt ned i flere dager, og hyttene som skulle brukes var klargjort. Det var også blitt satt opp store lagstelt ved en av disse.

Arnt Egil Ananiassen og Jan Rune Ananiassen, som har hjulpet til med forberedelsene og skal bistå under hele helgens øvelse kunne fortelle at de i flere dager allerede hadde stått på, og var begge klar for en helg på fjellet.

Ungdomsøvelsen skal foregå på fjellet mellom Eidelvhytta, Kvitnes og Molvik. 

Det er 5 som er med fra syvende klasse her i Berlevåg, 4 tilreisende- fra troms og finnmark i tillegg til 4 fra ungdomsgruppen i Berlevåg.
 
Øvelsen vil i hovedsak dreie seg om å lære ting som å pakke sekk og lagsutstyr for søk, lage mat med primus, stormkjøkken og ved ute. Sette opp varmetelt i søksområde, hvordan en kler seg og eventuelt grave snøhule. Selve søket blir væravhengig.

Vidar Aas som er operativ leder for øvelsenDet er også litt væravhengig hvor selve øvelsen skal finne sted, forteller Vidar Aas, som er leder for øvelsen denne helgen.
-Blir været bra tar vi ungdommen inn i tildelt område, blir det dårlig så holder vi oss på mærka løyper.

-Vi hadde en god del flere påmeldte til øvelsen i forkant, men dessverre har flere måtte trekke seg, noe som jo er kjedelig.
 
-Vi hadde også kurs i kart, kompass og samband forrige helg, for syvendeklassingene og oppover på folkehjelpshuset. Så da skulle de fleste som er med ha fått en god innføring i viktige ting å kunne før helgens øvelse.

 

Arnt og Jan Rune klargjør

Arnt Egil og Jan Rune gjør klart før utfarten mot Eidelvhytta, fredag ettermiddag.