Kjør forsiktig!

{mosimage}Mandag formiddag ble 3 rein drept på veien ved Kongshavnhula. Politiet sier at heldigvis ble ingen personer skadd denne gangen.

En nederlandsk bobil fikk seg en overraskelse da de kom kjørende etter veien ved Kongshavnhula. Det gråe været gjorde at de ikke la merke til reinen som sto i veikanten. Plutselig sprang det to voksne rein og en kalv opp på veien og blei drept momentant.

Bobilen fikk ingen vesentlige skader og kunne fortsette ferden videre etter at politiet hadde vært på stedet.

Vi fikk hjelp av brannmannskap fra flyplassen for å spyle veien etterpå.

 

{mosimage}Frank Wentzel på Lensmannskontoret i Berlevåg oppfordrer folk til å ta det med ro på veiene her ute ved kysten. Det gråe været gjør lyset flatt og kaster ikke skygger. Reinen går i ett med omgivelsene og er vanskelig å se før de står foran bilen.

Lav sol om ettermiddagen og kvelden er også skummelt. Sørg for å ha klar sikt ut gjennom frontruta, vask vekk instekter og skitt før du starter kjøreturen.

Heldigvis ble det ingen personskader denne gangen, men en mindre og lettere bil har nok ikke kunne kjørt videre etter en slik smell. Jeg råder bilister og motorsyklister til å være varsom, sier Wentzel.