«Stjal» kvote fra Båtsfjord

jimsbaat1_090707.jpgSøndag kom Jim Olsen til Berlevåg med sin nye snurrevadbåt. Dette blir båt nummer tre i det lille rederiet hans. Bonusen er at kvoten til båten har de nå «stjålet» fra Båtsfjord.

 

Søndag kom Jim Olsen til Berlevåg med sin nye snurrevadbåt. Dette blir båt nummer tre i det lille rederiet hans. Bonusen er at kvoten til båten har de nå «stjålet» fra Båtsfjord.

jimsbaat1_090707.jpg– Du bare må få med at vi har <<stjålet>> en kvote på over hundre tonn fra Båtsfjord, sier Jim Olsen med et stort smil. Han er fornøyd med å vise frem det siste tilskuddet i rederiet hans, den 47 fot store Østbas. Båten ble hentet i Lofoten, men den er registrert i Båtsfjord. Den skal etter hvert omregistreres til Berlevåg og få navnet Molvikjenta. Selv om denne båten er nummer tre i Olsens lille rederi (fra før har han de to femti fot store linebåtene Einar og kenneth), vil denne kun være eid av Jim Olsen.
 – Den vil bli drevet for seg selv av Willy Andreassen og han vil ha to mann med seg om bord, sier Olsen. Men alt i alt vil rederiet ha samlet fem kvoter og det består nå av til sammen ti mann. Likevel har de plass til flere som ønsker jobb.

Perfekt jobb for ungdom
    – Vi trenger minst en person til. Dette hadde vært en perfekt jobb for en lokal ungdom å lære seg fiskeryrket, sier Olsen. Han synes det er trist at disse ikke ser ut til å ville jobbe i det hele tatt. Han sier at de vil tilby et bra arbeidsmiljø, fritt stort sett hver helg og man tjener bra. Hvis noen er interessert må de bare kontakte Jim Olsen. Han forteller at denne båten er bygget i 1990, men både gir og motor er ikke mer enn maks to år gammelt. Prisen vil han ikke komme med, men han sier at den var veldig bra med tanke på at båten kom med kvote.
    – Vi måtte uansett skaffe inn ny båt etter at en av våre havarerte tidligere i år. Denne vil være i gang i løpet av en ukes tid. Det er noen småting som må gjøres klart først, avslutter en stolt Jim Olsen.

{mosimage}