Trodde en ørn lettet fra fjellet

{mosimage}Jeg trodde det var en ørn som lettet fra fjellet da jeg så en skygge i øyenkroken. Dette forteller Gerd Hansen fra Berlevåg når vi var innom å tok noen bilder av det vi trygt kan karakterisere som en VELDIG heldig dame med en nå ødelagt bil.

Jeg trodde det var en ørn som lettet fra fjellet da jeg så en skygge i øyenkroken. Dette forteller Gerd Hansen fra Berlevåg når vi var innom å tok noen bilder av det vi trygt kan karakterisere som en VELDIG heldig dame med en nå ødelagt bil.

{mosimage} Det var ved Hergenæringa, midt mellom Kongsfjord og østre Risfjord, at Gerd som var på tur hjem fikk sin livs største overraskelse i form av en 18.4 kg stor stein.
-Jeg la jo merke til at det var noe bevegelse oppe i fjellsia, og trudde det var en ørn som lettet og umiddelbart etterpå smalt det i bilen. Det gikk så fort at jeg ikke skjønte noe av hva som hadde skjedd, men hadde instinktivt trukket meg til venstre.

Lykken for Gerd denne gangen var at hun i mot vanlig praksis hadde ligget midt i veibanen på strekket som er rimelig oversiktig. Hadde hun ligget i sin høyre kjørebane hadde hun blitt truffet av den store steinen og når man ser de skadene som ble på bilen kan man selvsagt bare tenke seg utfallet av noe slikt.

Ruben Hansen, Gerds mann, som lå rett bak i sin bil forteller at han også så det raste ned av fjellet men trudde ikke at bilen til Gerd ble truffet før han gjennom Gerds bakvindu kunne se at frontruta var knust.

{mosimage} Når man ser for seg en bil i 80 km/t som beveger seg 22 m/sekundet så skjønner man selv at det er snakk om ørsmå marginer til at steinen i det hele tatt skal treffe som den gjorde.
Gerd sier at det også kom kjørende folk med passasjerer og hadde en slik bil vært i hennes sted hadde katastrofen vært ett faktum.

Oddvar Hansen som er taxisjåfør og nesten daglig trafikkerer dette strekket forteller at det ikke er første gang det ryr stein ned av fjellet og de fleste som kjører forbi har nok opplevd å se småstein og enkelte innslag av store blokker ligge i nærheten og på veibanen.

Jørn Johansen som bor i Kongsfjord sier at dette bare bekrefter det som de jobbet med i flere år, da saken om farlig skolevei for barn og unge fra Kongsfjord var tema når de gikk på skole i Berlevåg.

Vi her på Berlevaagnytt har ved flere anledninger også satt søkelyset på småras som har skjedd på strekningen Berlevåg-Kongsfjord, og det er kanskje absolutt på tide med en sikringsjobb på de mest utsatte stedene FØR det går liv her.

 

{mosimage}