Drømte vi – eller tittet solen frem

{mosimage}ENDELIG! Onsdag 11. Juli var det plutselig godvær med solskinn og rundt 15 varmegrader. Voksne og barn samlet seg i værret for å nyte været og kose seg i karuseller og lufgeværskyting. Eller var det bare en drøm?

 

{mosimage}
Det har vært surt og kaldt i flere uker nå. Tirsdag 10. Juli nådde det bunn-nivå med sør vind fra øst, pisseregn og 7-8 skarve plussgrader.

 

 

Hugos tivoli hadde slått opp teltene og karusellene sine på ny-kaia nedenfor pølsebua og taxi-sentralen. Våte og forpjuskete polakker gjemte seg inne i regnfrakker og allværsjakker. Å snakke med dem viste seg umulig, da de bare rullet med øynene og ristet oppgitt på skuldrene. Ingen av oss så noe lyst på tilværelsen denne dagen.

 

 

Onsdagen slo været om og viste oss en sjeldent bra dag med solskinn, varme og vindstille. Foreldre og barn i alle aldre ruslet med {mosimage}barnevogner og trehjulssykler innover til værret for å nyte godværet og la ungene ha det artig.

 

 

Vi foreldre som opplevde den sure gårsdagen, skottet på hverandre og nikket i enighet. Dette var noe annet, -sånn skal det være. Polakken som jeg prøvde å komme i kontakt med i går var bare et stort smil.

 

 

Hugos tivoli holdt det gående helt til utpå kvelden engang. Onsdag formiddag dro tivoliet fra Berlevåg, og regnet kom tilbake.Sommervarmen forsvant like plutselig som den kom. Igjen er det vått og kaldt ute og vi blir sittende og lure på – var den onsdagen virkelig, eller var det en drøm?

 

{mosimage}{mosimage}