Angrepet på åpen gate av fem stykker

_dsc3618_jan_andersen.jpgEn mann i midten av tjueårene ble natt til søndag angrepet av fem stykker på åpen gate i Berlevåg. Flere av angriperne var deltakere på MX-campen som foregikk i helgen.
Fornærmede ønsker å være anonym og vil i første omgang la styret i Berlevåg Motorklubb (BMK) ordne opp i egne rekker, før en eventuell anmeldelse.

(Bildet: Jan Andersen, leder i Berlevåg Motorklubb)

En mann i midten av tjueårene ble natt til søndag angrepet av fem stykker på åpen gate i Berlevåg. Flere av angriperne var deltakere på MX-campen som foregikk i helgen. Fornærmede ønsker å være anonym og vil i første omgang la styret i Berlevåg Motorklubb (BMK) ordne opp i egne rekker, før en eventuell anmeldelse.

Illustrasjonbilde. Følgende bilde har ingenting med saken å gjøre.Langvarig krangel

Det var i forbindelse med en krangel som har pågått i flere uker mellom nåværende og tidligere medlemmer av BMK, at denne saken utviklet seg. Fornærmede fortalte at han hadde vært i krangel med de fem og ga klar beskjed om at han ikke ville diskutere dette mer.

– Jeg gikk ut av puben og startet på turen hjemover. De sto og ventet på meg utenfor en butikk og dro meg inn i en bakgate. Jeg var helt alene mot de fem og skjønte at her ville jeg får problemer, sier han. I følge ham selv viste han ingen tegn til aggressivitet og dette har han i ettertid fått bekreftet fra et øyenvitne til det hele.

– De var fem stykker, fire av dem deltaker på MX-campen. Av disse var tre fra den lokale klubben og en fra NMK-Vadsø, sier han. De holdt ham nede mens den ene fikk slå. Han har i dag flere blåmerker, ødelagt skjorte og flere sår som bevis på det hele.

– Det hele virket som noe fra en actionfilm, jeg ble skikkelig bekymret og var etter hvert nokså omtåket. Heldigvis kom en kompis meg til unnsetting. Også han fikk seg noen slag fra angriperne, sier han.

Vurdert anmeldelse

Det tidligere nevnte øyenvitnet hadde mens dette pågikk ringt broren til fornærmede og bedt om hjelp. Først når disse to kom til, valgte angriperne å trekke seg unna.

Fornærmede er tidligere medlem i BMK og ønsker i første omgang å la disse få ordnet opp internt med problemet.

– Jeg har vurdert å anmelde det hele, men vil gi styret sjansen til å ta tak i det uvesenet som er i klubben, sier han. Han poengterer at det var et øyenvitne til det hele, som kan bevise at han selv ikke provoserte til det han karakteriserer som en utrolig feig handling.

{mosimage}Leder i BMK Jan Andersen sier de ble informert om saken på morgenen av MX-campens andre dag, søndag. Han snakket da med de av deltakerne der som hadde vært med og fikk flere versjoner av saken.     

– Jeg har personlig gitt en unnskyldning til fornærmede på vegne av klubben, sier Andersen.

Tar totalt avstand

Andersen sier at de skal ha et styremøte denne uken for å diskutere problemet.

– Der vil vi også få satt ned i statuttene til klubben at det skal være totalt alkoholforbud for deltakerne på disse arrangementene, noe jeg tok som en selvfølge at det var på plass fra før, sier Andersen. Klubben får hvert år midler for rusforebyggende arbeid blant ungdom. Slike hendelser er ikke med på å hjelpe klubben på noen måte, mener han.

– Klubben tar selvfølgelig totalt avstand fra det som har skjedd og vil prøve å ordene opp i problemet internt, som fornærmede ber om.

Karl Petter Foslund er fungerende leder for NMK-Vadsø. Han var ikke informert om saken, når vi tok kontakt. Han presiserer at deltakeren fra Vadsø er medlem i klubben der, men hans deltakelse på MX-campen, var ikke i regi av dem.

Personlig deltakelse

– Dette arrangementet har en personlig deltakelse som hver enkelt melder seg på selv. Derfor blir dette en sak for arrangørklubben, sier Foslund. Likevel vil han ta kontakt med deltakeren deres i løpet av denne uken, for å høre hans versjon. Dette er første gang han hører om et slikt tilfelle fra deres medlemmer.

– Vi har ganske unge medlemmer i klubben og har vært skånet til nå for alkohol og lignende. Men la det være helt klart at vi tar avstand fra slike ting og synes det er veldig synd at slikt skal skje, avslutter Foslund.