Med 100,- i reisekassen

DSC00156_backpackersurprise.jpgLørdagskvelden fikk Berlevåg ett kort besøk av elever fra Soltun Folkehøgskole som bråvåknet noen dager tidligere å fikk beskjeden om at ved hjelp av 100,- i lommepenger skulle de komme seg til så mange steder som mulig på Nordkalotten i løpet av åtte dager.

Lørdagskvelden fikk Berlevåg ett kort besøk av elever fra Soltun Folkehøgskole som bråvåknet noen dager tidligere å fikk beskjeden om at ved hjelp av 100,- i lommepenger skulle de komme seg til så mange steder som mulig på Nordkalotten i løpet av åtte dager. Dette betyr at det blir en del haiking og jobbing for gratisturer de greier ordne.

MS Vesterålen som de reiste med forbi Berlevåg får de beste skussmål fra jentene, og de sender en stor takk for oppholdet ombord hos de.

{mosimage} Det samles gis poeng for besøkte steder. I tillegg gis det bonuspoeng for en hel rad aktiviteter.
Her er listen:
* Møte stedets ordfører (med kjede), 500 poeng (medieomtale gir 2.000 poeng)
* Overnatting i politiarresten, 1.500 poeng (må ikke komme av en straffbar handling)
* Bruk av reinsdyr, 1.500 poeng
* Besøke brannstasjon, 500 poeng.

Dessverre fikk Berlevaagnytt ikke anledningen til å møte jentene på Dampskipskaia, men i en trivelig telefonsamtale litt seinere på kvelden fikk vi nå iallefall noen ord med jentene, som også sendte oss ett bilde fra når de besøkte Nordkapplatået.

Når vi fikk pratet litt mere med dem ett par dager senere så kunne Julie Nicole fortelle at de var de kommmet til Alta der de hadde fått ordnet seg gratis overnatting på Park Hotell. Mat skulle de få på Dolly Dimples denne kvelden. Torsdag morgen er planlagt ankomst og denne må gjøres med stil for både for tidlig ankomst eller for sen ankomst vil gi fratrekk i poeng, og de har de så langt samlet ca 130000 av.

Det er 4 grupper som konkurrerer og er reisende rundt i samme område. 2 av disse har de også vært ganske nært under turen.

27 elever totalt går samme linje og "Nord Øst" som disse kalles er også den eneste rene jentegruppen.

Disse syv jentene skal prøve å komme seg til flest mulig destinasjoner i løpet av åtte dager, her på Nordkapp: Tone Moen, Cecilie Lisbeth, Charlotte Volla, Ane Cecilie Kvernvik, Sara Vingelsgaard, Munni Marie Birthammer og Julie Nicole Padøy

Andre omtaler vi fant i farten:
* Fremover.no Haiker seg rundt i Nord
* Finnmarkdagblad.no Kreative elever på langtur
* NRK Nordnytt 14:10 ut i sendingen

I tillegg blir vi fortalt at TV Nord har ett innslag.

Her er hjemmesiden til Soltun Folkehøgskole