Vann fra nyrestaurert dam

{mosimage}Etter litt over to måneder med kloret vann og redusert trykk på nettet, er nå dammen i Berlevåg ferdig restaurert, og satt i drift igjen. Noe som forøvrig skjedde den 1. november

{mosimage}Etter litt over to måneder med kloret vann og redusert trykk på nettet, er nå dammen i Berlevåg ferdig restaurert, og satt i drift igjen. Noe som forøvrig skjedde den 1. november.

Det er firmaet Graveservice fra Båtsfjord som har stått for mesteparten av jobben med å sette i stand damanlegget, der det har blitt fjernet mudder i store mengder fra bunnen av dammen. Inntak og rørgjennomføringen i forbindelse med denne er totalt ombygd for å forhindre slike hendelser som i januar 2006 da en total nedtapping(ved en skade) gjorde at ledningsnettet ble fyllt med bunnslam. Nå ligger inntaket vel 2 meter over bunnen og dette vil ikke kunne skje igjen.

Det er nå også laget en løsning der det er mulig å tømme bassenget ned ganske kjapt, og på denne måten dra med seg ut mudder som legger seg på bunnen.

Et Tromsøfirma har stått for restaureringen av selve demningsveggen og overflatebehandlet den. Det var faktisk det firma nærmest Berlevåg som også vant anbudsrunden. Det var ingen i Finnmark som driver med denne typen arbeid som la inn anbud, kan Teknisk sjef Steinar Hansen fortelle Berlevaagnytt.

{mosimage}Det gamle karakteristiske skuret som før sto på toppen av muren er nå også fjernet, og blitt midlertidig lagret i bruddet iflg. Steinar. Det er entreprenøren fra Båtsfjord som skal fjerne dette. Alt som tidligere var av utstyr i dette huset er nå flyttet til kummer nedefor annlegget og det elektroniske er også flyttet ned til renseanlegget.

I de to og halv månedene vi har måtte ta til takke med nødløsning oppleve vi den første tiden at vannet måtte klores, noe som medførte at vannsalget i butikkene steg til uante høyder. Vel en måned inn i denne perioden ble så vannet fra Jernbanebruen styrt via renseanlegget, med redusert/varierende vanntrykk som følge.

Den totale kostnaden ved å oppgradere dammen har vært på 4,1 million +mva.

Etatssjef Åge Johansen forteller at vanntrykk på nettet nå skal være på topp og de er fornøyd med at det satt i drift igjen.