Revyvise på mail fra Canada

side1_revyvise.jpgI dag (søndag) mottok jeg en hyggelig mail fra en dame i Canada som, selv om hun er født og oppvokst opp i Danmark, regner seg like mye som norsk.

Nedenfor kan dere lese teksten fra mailen i sin helhet, hvor hun forteller litt om seg selv og hvorfor hun tok kontakt med nettopp meg.

Hello Jan Einar

Jeg er en dansk dame bosat i Canada, som sidder og kigger på gamle minder. Min mormor blev født i 1893 og hun mødte sin ægtemand, min morfar, i Kautokaino da de skulle hente rener. Det var i vinteren 1914/15. Jeg har nogle papirer og små historier, som min morfar har skrevet fra denne tid, mest om hvordan han mødte min mormor i foråret 1915. De blev gift i sommeren samme år i Talvik Sogn (Skjervöy) hvor min mor blev født lige inden udgangen af 1915!! Flere søskende fulgte efter, også født samme sted. Jeg blev født i København i 1940, men regner mig selv for lige så meget norsk som dansk. Vi talte norsk hjemme, dansk i skolen naturligvis, men efter 30 år her i Canada, har jeg glemt det norske. Jeg kom aldrig til at kende min mormor. Hun døde på Tuberkulosehjemmet i Talvik allerede i 1929 og efterlod mand og 4 børn som senere endte i Danmark lige før krigen.

Jeg kom desværre aldrig op og se, hvor min mor og hendes familie stammer fra. Jeg ser der kommer en ny film om Kautokaino der virker meget interessant. Min mormors mor og far var født i 1852 og 1857, omkring samme tid hvor filmen foregår.

Blandt de andre papirer har jeg et par vers beregnet til Berlevåg revyen i 1924, og jeg tænkte at du måske ville være interesseret i at få en kopi af disse. Jeg tager dem frem engang imellem og læser alle disse skriverier. Det bringer en masse tanker og minder frem om min mor og morfar. Jeg har vedhæftet de to sider fra revyen. Håber du synes det er lige så sjovt at se som jeg synes efter mere end 80 år.

Bedste ønsker
Lajla Dight
Vanvouver, Canada

De to sidene med revyteksten fra 1924 kan dere finne her:
Side 1       og      Side 2

Hvis det er noen av våre lesere som kan fortelle mer om nettopp denne revyteksten, er de hjertelig velkomne til å sende meg en mail på janeinars@yahoo.no

 

1 comment for “Revyvise på mail fra Canada

Comments are closed.