Værstasjon snart på plass

{mosimage}I disse dager pågår siste innspurt i værstasjonprosjektet. Dette var noe som ble etterspurt og ble høyaktuelt når man f.eks så hvilket vær hurtigruteanløpene ble sløyfet på. Nå er dette bestilt og levert, bredbånd blir etablert i disse dager og montering begynner straks.

Flere er med
Prosjektet er ett samarbeid med flere aktører og det er Berlevåg Marine Næringspark AS som kjøper inn og ordnet med flere sponsorer på utstyret. NorLines Reisebyrå stiller med lokalitet og bredbånd for værstasjonen, og da kan vel de fleste lukte at det nye utstyret skal monteres ute på skipsekspedisjonskaia.

{mosimage}Det vil nå altså bli mulig å se det aktuelle været og også se statistikk for flere perioder etter eget ønske. Mehamn fikk også opp utstyr som ble kjøpt inn i fjor sommer når de også opplevde flere sløyfinger av hurtigruteanløp i tildels godt vær, og dette betyr tapte inntekter for de som driver havneterminalene.

Berlevaagnytt.Com skal stå for montering, vedlikehold og hosting på nettside og det vil likt webcamera bli en egen link i øvre meny som viser til værstasjonen og som alle kan ta en titt innom. Blir dette like populært som webcamen så blir det nok noen klikk vil vi tro.

Vi trenger litt hjelp
Vi er nå på leiting etter en utrangert pc som noen har stuet vekk etter å ha handlet nytt. Vi trenger ikke noe spesielt rask maskin så det meste duger og vi sitter på noen komponenter selv som skal få det meste opp til tilfredstillende ytelse.
Kravet for programvaren som skal kjøre er helst over 1GB RAM men prossessorhastigheten er av mindre betydelse.

Noen som har slikt stående og vil ha det ut av huset, ta kontakt med oss på mail eller mobil(90 93 93 57) .