Aprilsnarr: Loran-C masta hasterives.

{mosimage}Det er kommet en krav fra Miljøverndep der Loran-C masta må hasterives. Det kreves at masta må rives første dagen i april. Kravet grunnes i at det ble aldri utbetalt kompensasjon til reineiere i området for tapt reinbeite. -Hull i hodet sier lederen for Loran-C i Norge, Orlogskaptein D. Asken, og mener det må ligge andre grunner til veie her. Han lover gransking.

Det finnes ingen normale måter å rive ei mast på så kort varsel. En Pioneer bataljon fra Forsvaret har påtatt seg oppgaven å sprenge masta.

Løytnant Nebeltoft sier at det vil bli tatt hensyn til omkring-liggende miljø, vi plasserer sprenglegemene slik at maste-elementene går klar av Kjølnes fyret og ut i havet. Detonasjonene går i 3 steg og dette er nøye regnet ut, -forsikrer han. Vi har aldri fått et slikt oppdrag før og gleder oss til dette.

Det vil bli heist opp et rødt flagg opp i toppen av masta 1 time før detonasjonen, og vi ber publikum vise varsomhet. Befolkningen i Berlevåg trenger ikke uroe seg, avslutter han.