Asfaltlegging snart i gang i Berlevåg

{mosimage}Den mye etterlengtede asfalten som Berlevågingene har ventet på i noen år nå er så godt som klar til å blir valset ut, og foruten litt problemer med å skaffe oljen som skal til før ferieaviklingen tror basen på leggelaget at når de først kommer i gang blir det å gå nesten hele døgnet.

Den mye etterlengtede asfalten som Berlevågingene har
ventet på i noen år nå er så godt som klar til å blir valset ut, og
foruten litt problemer med å skaffe oljen som skal til før
ferieaviklingen tror basen på leggelaget at når de først kommer i gang
blir det å gå nesten hele døgnet.

{mosimage}Verket som er oppmontert på Revnes har kapasitet til å produsere opp mot 1000 tonn asfalt i døgnet under optimale forhold, noe som tilsvarer 1,5 – 2 km asfalt. Dette varierer jo litt med hvor langt det må kjøres og legges det 4cm (ett lag) eller 8cm (doble) laget med 150-160ºC varm asfalt.

– Det eneste som forsinker og kan stoppe oss helt opp når vi kommer i gang er regnvær. Under slike fohold kan vi ikke legge asfalt.

Det er 32 000 tonn asfalt som skal produseres for bruk i Berlevåg pluss det som skal produseres her og legges andre plasser, så her må det henges i før vintern setter inn her oppe Wink.

Når vi var på Dampskipskaia å knipset litt bilder drev Tor Arne og Tom Pedersen i firmaet Gunnar Pedersen EFTF på med å frakte 1700 tonn sand fra en av mange lastebåter som vil være her utover nå, mens leggingen av asfalten gjøres, og opp til asfaltverket.

{mosimage}