Berlevågopera!

Ingressbilde: Scenebilde fra Berlevåg. Foto: Lars-Arne Herrevold Dersom noen hadde sagt for åtte år siden at vi skulle lage opera i Berlevåg – Hadde du trodd på det da?

Sansynligvis ikke. Men nå er det faktisk akkurat det som skjer.

{mosimage}Dersom noen hadde sagt for åtte år siden at vi skulle lage opera i Berlevåg – Hadde du trodd på det da? Sansynligvis ikke.

Men nå er det faktisk akkurat det som skjer. 

Åtte år etter at "Heftig og begeistrert" plasserte Berlevåg i alles hjerter, tar lokalbefolkningen tak igjen. Alle gode krefter samles om kulturbasert stedsutvikling. Sentalt står – selvfølgelig – korsang og sangglede.

I disse dager tilsettes prosjektleder for Sangfest Berlevåg. Denne personen får en formidabel oppgave med å sy sammen det prosjektet som styret har jobbet med i snart to år. En som gleder seg til å få avlastning er Bernt Johan Ottem.

{mosimage}Han har vært daglig leder og primus motor for styret helt fra starten av. Utallige timer og mange reiser har han foretatt for Sangfesten, og "foglane vet" hvordan han har hatt tid til sin egentlige jobb i Grafisk Design. Her ser vi bilde av han mens han forbereder seg til møte med Åse Kleveland og Norsk Kulturråd.

Allerede til høsten starter det opp med audition til operakoret. Den ene sangfesten avløser den andre i de neste tre årene.

Sangfesten har egen hjemmeside under oppbygging, og her kan du lese mer om hvordan dette skal gjennomføres: www.sangfest.no

Tekst: Ellen M. Samuelsen

{mosimage}