Krever svar fra Politimesteren

{mosimage}Ordfører Janne Andreassen er lei av mangel på politi i Berlevåg. Nå krever hun at Politimesteren kommer på banen med svar på de mange henvendelsene fra Berlevåg kommune.

Hun sier at de ble lovet av Politimesteren at det i sommer med vakt fra
Båtsfjord, minst skulle være synlig politi til stede i Berlevåg natt
til lørdag eller natt til søndag.

Ordfører Janne Andreassen er lei av mangel på politi
i Berlevåg. Nå krever hun at Politimesteren kommer på banen med svar på
de mange henvendelsene fra Berlevåg kommune.

{mosimage}Hun sier at de ble lovet av Politimesteren at det i sommer med vakt fra Båtsfjord, minst skulle være synlig politi til stede i Berlevåg natt til lørdag eller natt til søndag. Dette la man så vidt merke til først når ferien var over. Hun sier at det går mange rykter om blant annet at Berlevåg er transittsted for narkotika.

      – Hvis det skulle vise seg å være noe i disse ryktene er det meget bekymringsfult, sier Andreassen. Hun synes det er trist å høre at den stillingen som så å si var besatt ved lensmannskontoret i Berlevåg, likevel ikke blir besatt. Men dette fikk de ingen informasjon om fra Politimesteren. Hun synes det hjelper lit å få høre at mangel på ressurser er et problem over hele landet, når man likevel hører at det ansettes folk rundt omkring.

Motgående tog

      – Hva er det som skjer? Er det slik at de ikke VIL til Berlevåg, eller er det betingelsene som er for dårlige?, spør Andreassen. Som legger til at de så et lys i tunnellen med en ny betjent på kontoret i Berlevåg, men mener det kun var et motgående tog. Hun sier at de har luftet tankene om en sammenslåing av lensmannsdistriktene i Berlevåg og Båtsfjord, noe de menere er mye mer praktisk enn dagens ordning. De vil også ta initiativ til et nytt møte i politirådet, slik at de kan få høre hvilke tanker politiet gjør seg. Uansett vil de ikke sitte og vente, men krever svar nå!