Berlevåg konferansen 2010

{mosimage} Berlevågs befolkning kan være stolt over ildsjeler, grundere og kommune-administrasjonen. Og ikke minst det blomstrende kulturlivet. Det skjer veldig mye for tiden, vindmølleutbygging, operafestival, oljeplaner for å nevne noe. Regn og drittvær i høst betyr ikke så mye lengere. Kvelden ble en solstråle av glede og optimisme for de fremmøtte.

 

 

 

 

En konferanse preget av optimisme og glede

De frammøtte fikk se rådmann Persgård og ordfører Andreassen i stjernehumør. Berlevåg kommune hadde invitert gode foredragsholdere og det ble utdelt priser og gratulasjoner til folk som har oppnådd noe i løpet av 2009 i kommunen. Konferansen i år hadde havnet "Kraftbølger" og bar navnet godt.

 

Gåsehudfaktor 9

{mosimage} Alle korene i Berlevåg og Hornmusikken fremførte en kraftull Conquest of Paradise fremføring. Virkelig nydelig! Gåsehudfaktor 9. Samtlige frammøtte ville gjerne høre mere av dette. Det var også et konferanseband som besto av Tryggen, Ellen og Svein-Harald. De sang og bisto til at arrangementet ble en humørfylt affære.

 

Linken lyssettes

Kraftforum er et kommunalt sponset organ med smågale folk som har som oppgave å finne på nye ting som skaper vekst og arbeidsplasser i kommunen. Til de som mener at man heller skal bruke penger på å tette hull i asfalten og slikt, har jeg bare èn kommentar: Vi må skape vekst og arbeisdsplasser i Berlevåg og Kongsfjord, -sier leder Jørn Stensvold.

Vi må ha et symbol vi er stolt av og som viser optimismen og skaperevnen i Berlevåg og Kongsfjord, og da er det jo perkekt å sette flomlys på linken. Daniella hadde laget en glassmodell som ble presentert på konferansern. Da modellen ble lyssatt gikk rådmannen og Tore Martinsen fra Varanger Kraft hand i hand rundt linken mens konferansebandet spilte en julelåt, -til stor glede for publikum.


Operakor med nye mål

Ingvild Sehl fortalte om drømmer som har gått i oppfyllelse. De mål de satte seg for noen år siden har gått i oppfyllelse, og nå tenker vi enda større og går med planer om en korfestival med direktesendt TV ut i eruropa. Les mer her

Ingvild påpeker at alt dette kan man takke Berlevåg Mannsangforening og Knut Erik Jensen for. De la grunnlaget og det må vi Berlevåginger aldri glemme.

 

{mosimage} Vindkraftutbygging

Forretningsutvikler og involvert i Raggoutbyggingen Tore Martinsen holdt et lengere foredrag om vindkraftutbyggingen på Raggovidda. Han fortalte om at Varanger Kraft egentlig begynte med kraftverket i Kongsfjord, og nå er vi kommet dithen at et blir vindmøller også. Berlevåg er en virkelig kraftkommune. Men ting tar tid, og man kan ikke forvente en utbygging før høsten 2012.

Gammelordføreren i Lebesby kommune var også på podiet og fortalte om utbyggingen i Kjøllefjord og hva det førte med seg for samfunnet. Blant annet påpekte han at ting tok tid, men han har all tro på at vi kommer til å tjene masse på en slik utbygging. I Kjøllefjord førte vindkraftutbyggingen til 3 stillinger, ikke så mye, men den optimismen samfunnet fikk på grunn av dette kan ikke måles i penger. 

 

Oljeberedskap for fiskeflåten

Jacob West hadde et innlegg om hvordan fiskeflåten kan bidra til oljeberedskap langs kysten. Der man tenker seg at fiskerne kunne bidra med oljevern ved å slepe på oljelenser og slikt. Han tok for seg fordeler og hindringer ved en slik tjeneste. I lovverket har ikke en fiskebåt lov å drive slep. -Men West påpeker at hvem er best egnet til dette. Jo det er den lokal kystflåten, der garn og snurrevadbåter er bygget for å drive å slepe og taue i tonnevis. Oljelenseutstyr veier tross alt ikke så mye. Men her er en vei å gå for å få fiskebåtene godkjent for slikt, og så må man se på hvordan en slik beredskap skal bygges opp.

 

{mosimage} Endelig mandag – hærlig!

Kveldens foredrag ble avsluttet av Karin Fevaag Larsen. Et skikkelig fyrverkeri. Hun holdt et foredrag om godt humør, og hvordan man kan snu en nedadgående situasjon til noe positivt. Hun hadde en rekke eksempler på metoder og virkemidler for å forbedre hverdagen. Dama sprudlet på scenen og vitset og flirte, publikum satt store i øynene og med fliret rundt munnen i en hel time. Larsen var en hel liten revy for seg selv.

 

Konferansen avsluttet med en stor fest der Zoo spilte.

  {mosimage}