Enestående gave til Sangkraft

{mosimage}En hurraaaabelig milepel!

Da kan jeg opplyse herskapet om at straks er vårt eget konsertpiano på vei opp til Berlevåg fra OSLO! ….

Slik startet e-posten til resten av styret av Sangkraft. Som vi alle vet var det satt i gang en innsamling til ett konsertpiano, men ett slikt piano er ikke billig akkurat og slikt tar tid.

Så kom overraskelsen!

Reidar Jakobsen som allerede hadde donert penger til innsamlingen hadde ringt Svein Harald å lurt på hvordan innsamlingen gikk.

Bilde lånt på www.sangkraft.noEtter å ha sjekket litt rundt i Oslo, ringte han Svein Harald igjen og spurte om de kunne tenke seg et flott Schimmel-piano som han var anbefalt og sto hos Aspheim flygel og Pianosenter AS  i Oslo. Pianoet var meget flott kunne han fortelle, og han var imponert over klangen etter en demonstrasjon i butikken.

For å oppsummere kort: Pianoet er et konsertpiano med navnet Shimmel K122 Elegance i polert mahogny – bygget i 2001 ved Schimmels flygelavdeling. Hun som har eid pianoet er pianolærer som har behadlet pianoet svært bra. Hun har byttet pianoet inn for å kjøpe et Schimmel flygel.

To ganger i året har Aspheim vedlikeholdt det – og sier at pianoet er bedre enn nytt – siden det er pent behandlet og vedlikeholdt og trenger ikke hyppige etterjusteringer det første året som nye pianoer krever.

Nytt koster dette spesialbestilte pianoet 142.000 kroner – Jakobsen fikk forhandlet prisen ned til 83.000 kroner. I tillegg blir det formsydd et trekk til pianoet som kommer senere.

Bilde lånt fra www.sangkraft.noReidar Jakobsen betaler for hele sulamitten – det innbærer pianoet m/krakk pluss trekket (bare dette koster 4000 kroner). Han betaler også frakten til Berlevåg. Total kostnad med frakt er på vel 94.000 kroner.

Som finansiering trekkes 50.000 fra flygelkontoen vår. Resten sper Jakobsen på med. Det betyr at vi fortsatt beholder 12.000 kroner på flygelkontoen – det kan jo dere bruke til å spare til et flygel eller annet dere trenger, sier Jakobsen!

Det Reidar Jakobsen ikke viste før han kom til Berlevåg, er at Svein Harald har fått Aspheim til å sette på et "Gitt som gave" skilt på pianoet. Noe de kostet selv. 

Bildene av pianoet er tatt av Aspheim Flygel og Pianosenter AS som solgte pianoet.

(Tekst hentet fra Sangkrafts nettsider og mail fra Svein)

{mosimage}