Nytt fra kommunestyremøte

{mosimage}Skolen skal renoveres, linken lyssettes og sentrum forskjønnes og utvikles. Blant annet..

 

 

 

Skolen skal renoveres/utbygges.

Berlevåg skole skal renoveres for rundt 48,6 mill og svømmehallen skal renoveres for ca 18,5 millioner. Prosjektet legges ut på anbud.

 

 

Linken lyssettes

Kraftforum Berlevåg AS skriver i sin søknad til kommunestyret:

Kraftforum Berlevåg AS har vurdert prosjektet: lyssetting av ”Linken”. Ideen er å montere lyskastere som lyser opp linken med mulighet for å endre farge, blinke osv. via fjernstyring over nett. Det er kommet et tilbud på hele lyssettingen på kr. 600.000,- inkl. mva. Styret i Kraftforum er av den oppfatning at et slikt prosjekt vil gi omdømmemessig gevinst i forbindelse med utvikling av kommunen. Utradisjonelle prosjekt som dette vil gi uttrykk for en kommune som tenker nytt, og tør å satse stort. Vi håper at dette vil bli et nytt landemerke i Berlevåg både for lokalbefolkningen, fly og hurtigrutepassasjerer, fiskere og reindriftsnæringen.

Kommunestyret innvilger 300.000,- til prosjektet. Kommunestyret forskotterer hele beløpet på 600.000,- så får Kraftforum Berlevåg AS betale tilbake 300.000,-

Så 1.søndag i advent – samtidig med åpningen av den nye julegata, skal det være et fakkeltog fra torget til Berlevåg Camping Apartments hvor det så skal være en seremoni og deretter åpning av den nye linken samt den nye julegata.

 

 

 

Sentrumsutvikling

Det arbeides videre med det trafikale bildet i verret. På grunn av flaskehalsen rundt Narvesen – Berlevåg Mathus Spar tenker man muligheter for omdirigering av tungtrafikk. Man diskuterer fortau med brostein og endring av avkjørsler osv…

 

Dette var hovedsakene, les mer fra kommunestyremøt her .