Spansk kokk på Fiskernes kro

Javi i kassa på Fiskernes kro

Det siste halvåret har det kommet flere spanjoler til Berlevåg, som både pubverter og snekkere på hotellet. Siste tilskudd fra landet ved Middelhavet er kokken Javi (32), som er nyansatt på Fiskernes kro (tidligere Velferden).

 

Javi, eller Javier Louzao som er hans fulle navn, kommer fra byen Pontevedra i provinsen Galicia, som ligger i den nordvestre delen av Spania. Han startet opp som kokk på Fiskernes kro 16. mai og forteller at han ble tipset om å søke på jobben av sine venner Ruben og Roxana, som er pubverter på hotellet i Berlevåg. Han forteller at det første inntrykket av Berlevåg er veldig bra.

 

– Det virker som et rolig sted, med lavt tempo og hyggelige folk. Eneste jeg kunne tenkt meg å endre, er at noen slo av sola på kvelden, sier han med et smil. Javi forteller at han tok kokkeutdannelse ved en stor kokkeskole i Santiago De Compostela, hvor han studerte i åtte år. Han har papirer både som kjøkkensjef og baker.

 

Trioen som nå jobber på Fiskernes kro. Fra v:
Daglig leder Helge Salmela, Javi og Lars Vollan Pedersen

Javi har jobbet i ti år for et selskap i Benidorm, som besto av åtte restauranter. Her vant han blant annet en stor tapaskonkurranse og vært med på store kulinariske prosjekter, noe han stolt viste frem bilder av. Den økonomiske situasjonen i hjemlandet, gjorde at han måtte flytte på seg.

– Hjemme i Spania er nå den økonomiske situasjonen blitt sånn, at det er veldig vanskelig å finne jobb. Hvis man får en, opplever man ofte at de betaler veldig dårlig, eller ikke i det hele tatt, sier Javi. Derfor er han veldig glad for muligheten han nå har fått på Fiskernes kro, i Berlevåg.

Javi på sin forrige arbeidsplass (Foto: privat)

– Jeg får muligheten her til å være med å utvikle restauranten her, og håper på vise folk i Berlevåg, tradisjonell mat fra Spania. I tillegg vil jeg vise frem mine egne spesialiteter, sier han med et smil. Og legger til at han har tro på at han og de andre fra hans hjemland, vil være med på å sette sitt preg på Berlevåg. Han legger at snart kommer også kjæresten hans Clara oppover, noe som tilfører Berlevåg nok en nasjonalitet. Hun vil nemlig være den første argentiner, som bosetter seg her.

 

Daglig leder ved Fiskernes kro, Helge Salmela, er veldig fornøyd med den nye kokken. Han mener han alt har vært med på å sette sitt preg på restauranten.

– Vi har alt kjørt egne spanske buffeter på fredagene, noe som har vært populært. Og mer skal det bli i tiden fremover, lover Salmela med et smil.

Under kan dere se Javi’s private bilder, av noen av de rettene han har laget tidligere. Kanskje vil vi oppleve noe slikt på Fiskernes kro? 🙂

Fristende 1 (Foto: privat)

Fristende 2 (Foto: privat)

Fristende 3 (Foto: privat)

Denne desserten er laget på for det meste sukker,
og var over fire meter lang. (Foto: privat)

 

 

 

 

1 comment for “Spansk kokk på Fiskernes kro

Comments are closed.