Samarbeid om oppsyn på Finnmarkseiendommen

Foto: Elisabeth Kvivesen, FeFo. Også i år har FeFo, SNO og Reinpolitiet et felles helikopter-basert oppsyn.

Foto: Elisabeth Kvivesen, FeFo.
Også i år har FeFo, SNO og Reinpolitiet et felles helikopter-basert oppsyn.

Finnmarkseiendommen Finnmárkkuopmodat (FeFo), Statens Naturoppsyn (SNO) og Reinpolitiet har også i år et samarbeid om helikopter-basert oppsyn i Finnmark.

-Vi er godt fornøyde med samarbeidet mellom grunneier, Statens Naturoppsyn og Reinpolitiet, sier leder for utmarksavdelingen i FeFo, Einar J. Asbjørnsen i en kommentar.

Oppsynet vil være knyttet til både privatrettslige og offentligrettslige bestemmelser innen jakt, fiske og friluftsliv, samt offentligrettslige bestemmelser innen motorferdsel i utmark og annet relevant lovverk.
-På så store areal som vi har i Finnmark er bruk av helikopter viktig for å ha et effektivt oppsyn.  Vi treffer effektivt på brukerne over store deler av utmarka i felt i løpet av kort tid, og det er hensikten med oppsynet, fortsetter Asbjørnsen. – I tillegg ser vi stor nytte av å møte jegere og fiskere i felt, og få direkte tilbakemeldinger fra dem om hvordan de opplever at ordningene for jakt og fiske fungerer på Finnmarkseiendommen, avslutter Asbjørnsen.
Finnmark er Norges største fylke og Finnmarkseiendommen Norges største sammenhengende eiendom. Bruk av helikopter i sammenheng med oppsyn er en svært effektiv metode ettersom man dekker over store områder på kort tid.
Det vil bli gjennomført oppsyn både i fiskesesongen og under jakta på elg og småvilt.
kontaktperson / gulahallanolmmoš:
Utmarksforvalter Jørgen Eira Solbakke ¢ tlf/telefovdna: 480 60 113 /