Berlevåg i film

 

Klikk på bildet for å åpne hele plakaten

Klikk på bildet for å åpne hele plakaten

Knut Erik Jensen kommer over til Berlevåg i Film 29.-31. mars forteller styringsgruppa i Berlevåg i 100. ”Han er vanskelig å få tak i, men vi vet jo han er glad i Berlevåg og vi synes det blir en ekstra flott filmhelg med ham tilstede” sier Margrete Dyrseth som holder i denne kontakten.”I tillegg tror vi Nils Gaup kommer hvis tidsplanleggingen passer slik”.

I løpet av et par hektiske dager får man se filmer som er spilt inn i Berlevåg ;
Heftig og Begeistret, Heftig og begeistret 2: på sangens vinger, Veiviseren, Når mørket er forbi,
Ante og En grå filt med broderade blommor.

I tillegg kommer kommunens filmmaker Leif Bjarne Hammer med en tidligere produsert kortfilm som han fikk UKMs Drømmestipend for og en helt rykende fersk pilot til en ny TVserie.
Rein Films små dokumentarer fra Berlevåg blir også vist.

Liz Rekve initiativtager til Berlevåg i Film, gleder seg stort til gjensynet med Heftig og Begeistret i Samfunnshuset i Berlevåg. ”Jeg husker at jeg satt på åttende rad, midt i Colosseum Kino i Oslo under Heftig og Begeistrets kinolansering, hele kinosalen reiste seg og trampeklappet når filmen var over. Å se denne sammen med folka her i Berlevåg, blir nok en av de beste opplevelsene jeg vil ha her i Berlevåg” sier Liz Rekve.

Lørdag 29. mars blir det altså festforestilling med Heftig og Begeistret, og mannskoret forteller anekdoter og synger. Søndag 30. Mars blir det filmer, filmlunch, kortfilmer og mer spillefilmer før skolekinoen får to filmer på visning mandag 31. mars.

Kinosjef Frank-Arne Hansen sier det er noen forbehold med hensyn til filmenes kvalitet
”I overgangen til mer moderne filmfremvising, er det en del filmer som ikke ble digitalisert. Vi forsøker å finne ut hva vi kan klare å få til, og kinohelg med Berlevåg i fortegn skal vi garantert klare å få til” sier han optimistisk.