Digital mobbing, foredrag

Foredrag digital mobbing, personvern, dataspill og sikker bruk av internett.

Berlevåg Samfunnshus tirsdag 25.mars 2014 kl. 19.00

FAU og Berlevåg Skole inviterer alle interesserte til foredraget.

Temaet er like viktig for foreldre og besteforeldre – hva legger vi ut om for eksempel egne barn og barnebarn? Hvordan blir det oppfattet blant de unge? Hvor bør grensene gå for hva man legger ut om andres barn (for eksempel fra fritidsaktiviteter)?

Utdrag fra OPUS-Hadsels brosjyre om foredraget;
Snapchat, Skype, SMS, MMS, Facebook, Twitter, Blogg – dette er verktøy som barn/ungdom bruker daglig. Teknologien er tilgjengelig for alle. En teknologi som fører til at digital mobbing øker kraftig, jenter og gutter legger ut lettkledte bilder av seg selv på internett og betrodde opplysninger blir lagt på nettet så alle kan lese det. Datamaskiner og mobiltelefoner er blitt
«våpen» som kan ødelegge for barn og unge i mange år framover. Hvordan kan skole og hjem bidra for å skape gode holdninger og forebygge digital mobbing, overgrep og brudd på personvernet for barn/ungdom? Nye undersøkelser viser en kraftig økning i antall mindreårige som spiller voldelige dataspill med 18-års grense. Hvordan påvirker dette barn/ungdom? Målet med foredraget er å være holdningsskapende og det brukes sterke virkemidler gjennom multimedia (lyd/film) for å skape refleksjon og reaksjon både hos elever og foresatte. Noen temaer som berøres er:

• Digital mobbing og konsekvenser

• Personvern – hva er det og hvilke opplysninger bør en ikke publisere

• Internett – lover og regler, holdninger og oppførsel

• Ulike spill, positivt og negativt, aldersgrenser. Vi viser film av ulike spill så foresatte selv kan se.

• Overvåkning og filter – løsning eller problem?

• Gode råd til foresatte

• Virus, spam, adware, spyware og gratis programvare for å hindre å bli infisert

Mere info finnes på

http://www.digmob.net/

2 comments for “Digital mobbing, foredrag

  1. Det har vært ønske fra FAU om et foredrag om dette temaet de to siste årene. Vi er kjempe glade for at det nå blir gjennomført. Michael Solheim vil først ha foredraget for ungene på mellom- og ungdomstrinnet på formiddagen og deretter for de voksne på kvelden. Vi håper mange voksne kommer og hører på foredraget!

Comments are closed.