Kirkens Nødhjelps fasteaksjon 2014

Kirkens Nødhjelp er der når katastrofen rammer
– og folk fra Berlevåg menighet gir deg mulighet til å bidra.

8. april går Kirkens Nødhjelps fasteaksjon 2014 av stabelen. Da besøker konfirmanter i Berlevåg alle husstander for å samle inn penger til Kirkens Nødhjelps arbeid.
– Når en katastrofe rammer, jobber Kirkens Nødhjelp for å gi flest mulig en sjanse til å overleve. Men, behovet for nødhjelp og beskyttelse er stort i lang tid framover. Det ser vi både i flyktningeleirene på grensa til Syria og i gjenoppbyggingen på Filippinene. Vår støtte gir Kirkens Nødhjelp mulighet til å handle raskt og gjøre en best mulig jobb. Derfor håper vi folk tar godt imot oss og har pengene klare når vi kommer med bøssene, sier kirkeverge Tine Løkka Neergård. Pengene som samles inn går til Kirkens Nødhjelps arbeid for en rettferdig verden.

Engasjement som imponerer
I fjor fikk vi inn 7972 kroner fra bøsseaksjonen i Berlevåg. Det var vi veldig fornøyd med, men i år håper vi på ennå mer, for med Filippinene og Syria høyt oppe i bevisstheten vet vi at det trengs, sier kirkevergen.
Får hjelp i Libanon

I Libanon, det lille nabolandet til Syria, er nå en av tre mennesker syriske flyktninger. Mange av dem har med seg traumatiske krigsopplevelser og er i en elendig forfatning. Kirkens Nødhjelp sørger for rent vann, medisinsk hjelp, tak over hodet og beskyttelse, og jobber sammen med partnere som kjenner forholdene godt.

– Sammen med nødhjelpsarbeidere og frivillige fra hele verden er menigheten med å gi folk mulighet til å ta vare på både sitt eget og andres liv. I denne aksjonen er vi sammen med mennesker over hele kloden for å gjøre verden litt bedre, sier generalsekretær Anne-Marie Helland i Kirkens Nødhjelp

Faktaboks
Kirkens Nødhjelps fasteaksjon 6.-8. april

– Utfordrer oss til å gi penger til beskyttelse og nødhjelp når katastrofen rammer.
– Det er menighetene landet rundt som står for gjennomføringen. Pengene vi samler inn under fasteaksjonen går til alt Kirkens Nødhjelps arbeid, og frie midler gir oss nødvendige økonomiske muskler til å handle raskt når katastrofen rammer.
– Du kan støtte aksjonen direkte ved å:
o Benytte kontonummer 1594 22 87493
o Ringe givertelefon 820 44 088 (200 kroner)
o Sende en sms til 2468 (200 kroner)

For mer informasjon, kontakt:
Lokal aksjonsleder : Tine Løkka Neergård
​​​​ Tine.l.neergard@berlevag.kommune.no
458 79 980

20140401-133354.jpg