Temaplan for strategisk næringsutvikling

Kommunestyret vedtok 19.6.14 temaplan for strategisk næringsutvikling i Berlevåg kommune med virkningskraft fra og med 1.1.2015.

Reaksjonene fra enkelte har vært til dels sterke og man kan spørre seg om de i det hele tatt har lest planen da deres uttalelser kan vitne om det motsatte.

Berlevåg Høyre har lenge ønsket en mer helhetlig satsning på næringsutviklingen i kommunen, der man i større grad vektlegger fiskeri og industri. Fiskeribasert næring har vært ryggraden i dette samfunnet i hundrevis av år og vil forhåpentligvis også i fremtiden være det.

I løpet av sommeren igangsettes mudring og oppgraderinger av havna for nær 90 millioner kroner som vil gi ringvirkninger i flere tiår fremover, det ville da være rart om kommunens politiske ledelse ikke ønsket å legge til rette for en økt satsning innenfor fiskeribasert næring og industriutvikling i og rundt havna.
Berlevåg kommune er også i ferd med å bli en kraftkommune som følge av vindkraftutbyggingen, dette gir ringvirkninger som på sikt kan gi Berlevåg en industri og sårt tiltrengte arbeidsplasser dersom man legger til rette for dette. Og det er nettopp dette kommunestyret med Høyre nå gjør, vi legger gjennom denne planen til rette for næringsutvikling som vil bidra til økt sysselsetting og mer aktivitet i kommunen.

Vedtaket av denne planen betyr ikke at man skal slutte å fokusere på andre næringsområder i kommunen, snarer tvert imot. I planen har man i tillegg til fiskeri og industri lagt til rette for reiseliv, leverandørvirksomhet og kultur med en rekke eksempler på satsningsområder. I tillegg vil vi etablere et næringspolitisk utvalg som skal sikre en mer helhetlig og målrettet utvikling, utvalget vil bestå av to næringslivsaktører og tre politikere.

Berlevåg kommune har bokstavelig talt et hav av muligheter, og vi vil i tiden fremover blant annet gjennom denne planen jobbe hardt for å skape en god og robust næringsutvikling i kommunen.

Karsten Schanche
(ordfører)20140702-144943-53383226.jpg

1 comment for “Temaplan for strategisk næringsutvikling

Comments are closed.