Siste transporten gjort

Den siste transporten av møller skal nå være gjort, og pr. nå er vel 11 møller montert, og 4 gjenstår.

Vi mimrer litt tilbake, og viser her den aller første transporten og når denne skal gjennom tunnel, som alle var spent på hvordan skulle gå.

Videoen hadde vi lovt våre lesere tidligere, men av forskjellige årsaker har den blitt utsatt.. og utsatt, flere ganger, men her den altså.

2 comments for “Siste transporten gjort

  1. Hei Arnt og Bjørn.
    Takk for en interessant video av transporten av vindMØLLE-komponenter. Jeg er like spent som mange andre og ser fram til dagene der våre vindMØLLER skal gå i drift.
    Samtidig er jeg overrasket over hvor sterkt begrepet vindMØLLER har festet seg i språkbruken i avisene, på web og blant folk, selv om alle vet at disse ruvende tekniske innretninger ikke kommer å KVERNE et eneste hvetekorn. I beste fall kan man forestille seg at vindgeneratorene skal «kverne elektroner»!
    Heldigvis er byggherren Varanger Kraft klar i sin tale og kaller det som nå er under montering på Rakkucearru vindpark konsekvent og korrekt for en vindTURBIN. – Det skulle jo bare mangle at VK har «rent mel i posen»!

  2. Joda, vi må vel ta på oss litt ansvar for ikke å korrekt benevne de som det det er. Så heretter skal vi korrekt benytte turbiner som VK gjør, i fremtidige saker 🙂

Comments are closed.