Støv ble til irritasjon

Gjørmebad. I bakgrunnen ser man grøften som etterhvert ble gravd for å samle opp slammet fra boringen

Gjørmebad. I bakgrunnen ser man grøften som etterhvert ble gravd for å samle opp slammet fra boringen

Det å bo i nærheten av et anleggsområde er ikke alltid like fornøyelig, men heldigvis et tidsbegrenset onde. Dette har Noralf og Laila Ask fått sett de siste dagene, da brønnboringen til varmeanlegget til nyskolen støvet ned hele nabolaget. 

Jan Shikora i Anleggsdrift AS lover derimot bot og bedring.

Det var i helgen at vindretningen gjorde det slik at alt borrestøvet blåste rett på nabohusene i tillegg til at slam fra boringen lagde gjørmebad i gata. Noralf var mandag morgen ute å hjalp syklende skolebarn med å komme seg løs fra gjørma.

Støv overalt ble til irritasjon

Støv overalt ble til irritasjon

Det skal borres i alt 20 hull og totalt 4000 meter og pr. onsdag forteller Shikora at de er vel halvveis med 11 ferdigborra hull. De har også vært i dialog med naboene om vask av husene når boreperioden er ferdig, og veien fordi skal også gruses opp slik at alle spor etter dem forhåpentligvis skal være borte og alle fornøyde.

Da vi var hos Noralf og Laila mandagen, ble det uttrykt bekymring over det fine støvet og om dette hadde noen slipende effekt og eventuelt hva dette støvet gjorde med gressplen og blomster som nå var dekt av dette, og om hvorfor ikke det ble benyttet noen form for oppsamling under borringen? Shikora forteller at dette normalt sett forsvinner av seg selv etter et godt regnvær, og at 2014-08-25 10.48.22støvet som er veldig fint, ikke har noen bindende effekt. De husene som er berørt, vaskes med høytrykkspyler når de er ferdige.

-I enkelte tilfeller i byer benyttes det container for oppsamling, men i en anleggsperiode blir det dessverre uansett litt ulemper som støy og støv, noe han har stor forståelse for at naboer kan reagere på, sier Jan Shikora på telefon.

-Er det noen som forøvrig trenger brønnboring, er det bare å ta kontakt, avslutter Shikora 😉