Når veien er målet

Startklar ved Lindesnes (alle foto: Bjørn Leirvik)

Startklar ved Lindesnes
(alle foto: Bjørn Leirvik)

Fra Lindesnes til Berlevåg på sykkel er en ganske lang vei- og et ganske langt mål.

Mye kunne gå galt, sykdom, dårlig vær, punkteringer, ødelagt telt, ødelagt sykkel eller ødelagt kropp…? – i stedet ble det ei 325 mil lang festreise.

Visst var det tungt og varmt, og til og med nesten kjedelig i blant. Men Golsfjellets 800 høydemeter bratte stigning, gående med sykkel og 25 kg tung sykkelhenger, var faktisk glemt lenge før majestetiske Bitihorn kom til syne seint samme dag. Med maksimaltemperatur over 20 grader i 28 av 29 turdager tålte jeg regnbyger på deler av Valdresflya, et tåkefylt Sør-Senja og havskodde på en vei vi kjenner.

Pause med nydelig utsikt

Pause med nydelig utsikt

Det siste var bare som det måtte være… Og den eldre dama som brått og ufrivillig sperra sykkelstien i Bø, så jeg lå sprellende tidels sekunder etter med mine klikkpedaler, eller den plutselig innstilte ferga, Vassdalsvik-Ørnes, var bare krydrende bagateller.

Bedre huskes at den ene kystidyllen avløste den andre fra Helgeland i sør til Kjølnes i nord. Helgelandske ferjeturer med is og kaffe på blikkstille fjorder, eller rast i varm lyng med utsyn over store deler av yttersida på Senja, var opplevelser på linje med å skue det enorme Ishavet der blå himmel flyter i ett med blått hav. Synsopplevelser som sitter spikret på netthinna.

Da jeg den 7. august kunne rulle inn på torget i Berlevåg var det en stor drøm som gikk i oppfyllelse. En drøm som hadde blitt sterkere for hver dag og hver mil, og jo nærmere Berlevåg jeg kom. For noen dager var svettere enn andre, noen mil lengre og noen bakker brattere enn med bil! Det må vel være flere bakker oppover enn nedover i dette landet?

DSC_0725

Siste etappen med følge fra Tana til Berlevåg

Noen mil og noen opplevelser var jeg så heldig å få dele med kone og venner både i sør og nord. Delt glede er ofte mer enn dobbel glede. En stor takk til Simen, Marita, Benedicte, Elise, Jon-Arild og Kenneth for god lagtemposykling siste dag. Det ble en utrolig flott og emosjonell avslutning for en forholdsvis sindig trønder…

Har du tenkt på eller drømt om noe av det samme? Litt planlegging, litt kondisjon og litt vilje, jeg lover deg uforglemmelige dager. Ta gjerne kontakt for råd og tips.

Bjørn Leirvik

IMG_0733

WP_20140727_003

3 comments for “Når veien er målet

  1. Gratulere, Bjørn 🙂 æ mektig imponert og moro he det vore å kunne fulgt med litt på fjesboki. Klem Wenche i Doktorgården 😉

  2. Gratulerer så masse med den store bragden 🙂 Er stolt av det spreke søskenbarnet mitt. Takk for at du stakk innom i Leirvika på Dønna. Klem fra Marianne og co.

Comments are closed.