FLEXX Berlevåg

Oddvar Hansen og Steinar Leirbekk, klar til nye tilbud for Berlevågs befolkning  (foto: Berlevåg Taxi)

Oddvar Hansen og Steinar Leirbekk, klar til nye tilbud for Berlevågs befolkning
(foto: Berlevåg Taxi)

Finnmark fylkeskommune (FFK) innfører bestillingstransport i Berlevåg kommune.

Fra søndag 2. november kan innbyggerne i Berlevåg kommune reise kollektivt mellom Berlevåg og Kongsfjord på ettermiddag og kveldstid tre ganger i uken. Det er også mulig å benytte FLEXX-transporten mellom Berlevåg og Berlevåg lufthavn på kveldstid alle dager unntatt lørdag og søndag.

-Finnmark Fylkeskommune har inngått avtale med Berlevåg Taxi om å utføre bestillingstransporten i kommunen. Bakgrunnen for at fylkeskommunen nå oppretter FLEXX-ruter i Berlevåg kommune er at vi ser behov for en tilrettelagt bestillingsrute til og fra ulike aktiviteter i Berlevåg på ettermiddagstid., sier Ann- Kristin Johnsen ved FFK.

FLEXX tilbudet I Berlevåg kommune vil gjelde søndager, tirsdager og torsdager. Søndag kjøres det fra Berlevåg-Kongsfjord kl. 17:00 og retur går kl. 17:30 slik at man rekker kinoen. Retur til Kongsfjord kl. 22.00. Tirsdag og torsdag kjøres det fra Berlevåg kl. 16:00 og retur kl. 16:30. De som kommer FRA Kongsfjord blir med tilbake kl. 19:00.

Skal du reise med kveldsflyet?
Man får da transport ut kl. 21:45, og er det bestillinger tilbake vil drosjen vente på disse til flyet er ankommet.

-Fylkeskommunen mener et tilrettelagt transporttilbud i distriktskommunene er den riktige veien å gå, noe vi har erfart fra prosjekter med bestillingstransport andre steder i fylket. Et tilpasset transporttilbud styrker muligheten for bosetning på småplasser ved at det gis økte muligheter for ferdsel inn til kommunesenteret. Flexx-tilbudet bidrar også til å opprettholde drosjetilbudet i de mindre kommunene da det ofte er drosjetransportører som utfører oppdragene, forteller Ann-Kristin.

Så nå er det bare å ta turen inn til Berlevåg, vi minner om for eksempel kinoen i Berlevåg som har faste kinodager på søndag med film for både barn og voksne, og mulighetene for handelsturer.

Bestilling og pris
Egenandelen på en bestillingstransport er 25,- kroner pr. passasjer en vei. Bestilling kan gjøres inntil 2 timer før oppsatt tidspunkt for henting. Bestilling gjøres til Berlevåg Taxi, mob 414 41 022.

Berlevåg Taxi v/Steinar Leirbekk vil takke samferdselskontoret ved Finnmark Fylkeskommune v/Ann- Kristin Johnsen for godt samarbeid i forbindelse med planleggingen av tilbudet.