Expedition Norway- The Hurtigruten Route by Schiller bike

Vi var så heldige å få tips om at Dave Cornthwaite som er på en episk sykkeltur, i hurtigrutens fotspor, skulle ta et døgn hvile i Kongsfjord- så vi besøkte han og teamet som skal tilbakelegge 2415 km/1500 miles langs Norges kystlinje på sykkel(!)


Den noe spesielle farkosten er en Schiller-bike, en sykkel montert oppå noen pontonger og utstyrt med propell. Herligheten koster 5500$ som er ca 43000,- med dagens kurs. Snittfarten på en slik sak ligger rundt 5.6 km/t og Dave kan fortelle at så langt har han hatt en maks fart på ca 11.5 km/t og beregner å tilbakelagt distansen fra Kirkenes til Bergen i løpet av september.

Klikk på bildet for å lese mere om turen, og følge Dave langs Norges kyst

Med seg på tur har han Adam Browne og Laura Geyer, 2 eventyrlystne følgesvenner som er med å dokumenterer hele turen til Dave. Adam og Laura kan man også lese mere om på Yellow Mathilda 

Foto med tillatelse : Prosjektets Facebookside

Vi møtte Dave, Adam og Laura i Kongsfjord, lørdag ettermiddag, etter at Dave har tilbakelagt 6 dager på sykkelsetet og var klar for 1 hviledag. De hadde fått innkvartering i Månedskarbua hos Åse på Kongsfjord Gjestehus og så frem til en god natts søvn, så vi avtalte heller en prat påfølgende dag. Planen var da å hvile ut på søndagen og starte videre i løpet av mandagen.

Dave Cornthwaite, en plass mellom Makkaur og Kongsfjord (foto: Dave)

Tilbake til Schiller sykkelen
Dave forteller at den trives best i bølger rundt 0.6- 1 meter maks, og han tror den gjerne takler mere slik den er satt opp med litt ekstra utstyr på som veier den litt mere ned og gjør den mere stabil. Produsenten sier også at ingen enda har gått rundt med den, men Dave er ikke den som først vil gjøre det, så derfor la de inn et døgns hvile i Kongsfjorden når de studerte værmeldingen.

Her er Dave selv som forteller om ankomst Kongsfjord, på videobloggen hans

Dave har vært heldige å få med seg Hurtigruten og Visit Norway som hovedsponsorer på prosjektet i tillegg til Schiller Bikes:

Følg Dave på hans tur ned Norgeskysten

Noen flere bilder av 6 dager så langt (alle foto: Adam Browne)

Klar til start fra Thon hotell, Kirkenes

Adam og Lauras hund, Angus, følger nyskjerrig med på at pakkingen går riktig for seg

 

På tur til camp etter en dags sykling

Man blir liten ute på det store blå

7-9 timers sykling hver dag, og 1. oktober med Bergen som mål

Endelig Kongsfjord, og en hviledag forran seg

Så.. Have a nice trip along the Norway coastline, Dave ?