Drømmen er flere lokale båter i kaia

Thomas Margido Pettersen tok sjansen når den bød seg, og har siden april 2017 vært fungerende daglig leder på helfranske Berlefisk. Det er derimot bare eierskapet som er Fransk, og blant de ca 20 ansatte er det for det foruten 3-4, kun lokale som jobber.

Thomas venter på båt (foto: privat)

Eierne er helfransk, med Ludovic Besnard bak 100% av aksjene, men det har hele tiden vært lokale Berlevåginger som har stått bak driften på Berlefisk op gjennom årene.

For tiden jobbes det parallelt med ny kai som Øksnes bygger for Berlevåg Havn KF, og når denne snart står ferdig gjør det forholdene bedre og gir større plass enn tidligere, noe som ikke bidrar til kø ved levering.

Berlefisk tar imot fersk fisk og krabbe (krabbesamarbeid med Cape Fish i Honningsvåg) og tar rundt 3000 tonn årlig over kaia. -Vi sender rund fisk, og sløyer for båter etter avtale, forteller Thomas.

Mange utfordringer

Det var mange ting som skulle på plass da ikke bare Thomas tok over rollen som Svein Olav hadde i mange år. Også kontorsjef, Mona Søderholm flyttet på seg, og denne rollen måtte fylles. Her var ble det Roxanna Caballero fra Spania som tok over.

Thomas´ samboer, finske Janica Sirén har tatt over lager og egenkontrollen mens kaiformann Steinar Richardsen styrer sammen med en dyktig gjeng på kaia.

Litt uforutsette utgifter ifb med kaibyggingen har det også kommet, men målsetningen er å bedre resultatet ytterlige. 

-Som nevnt i iFinnmarks artikkel har det blitt gjort en hel del endringer, som har resultert i at pilene nå peker oppover igjen, etter litt minus de siste årene (-1.8 i 2016), og kanskje ser vi nullen igjen straks, sier Thomas

-Vi planlegger å endre/bygge om til ny større bu for muligheten for å få større båter til å kunne levere fast, og med linesesongen fremfor seg håper vi å kunne tilby bedre fasiliteter for gamle å nye leverandører, sier Thomas og minner om vakttelefon til Berlefisk som er 928 29 605, der man alltid treffer sjefen selv, med et smil 🙂 

Les også: