Går vi oss blind i eget skrot?

HELDIGVIS pågår det flere ryddeaksjoner initiert av forskjellige lag og foreninger, og skal være såpass ærlig at selv om man går rundt med kamera titt og ofte, så «finner» jeg ikke så mye motiv i søppelsjangeren å knipse, eller kanskje mest, å legge ut. Ser det egentlig slik ut på hjemplassen vår?

Under en rundtur på Facebook i dag, kom jeg tilfeldigvis over en bildeserie som viser litt(?) av den forsøplingen man har hørt blant andre gamle Berlevåginger hjemme på ferie, kommenterer om. Jada, vel er vi vitende om at det stedvis er litt rot, men dette er jo slik som noen bedrifter har liggende, og som ryddes noen ganger i året.. Det må vel gå an å overleve?

Vel, til tross for organiserte ryddinger, finner man altså slike innlegg fra tilreisende som ser Berlevåg på en annen måte. De går ikke rundt her daglig, men kommer på besøk og er rystet, kan det jo virkelig se ut som. Slik kan vi hverken ha det, eller være bekjent med, vel?

Tilbake til bildene… Ja, har gått noen runder rundt og selv om jeg ikke har sett eller knipset på langt nær like mange skrotbilder som den serien jeg fant tilfeldig, så har jeg fått utallige tips om problemet. «Kan ikke du ta bilde av det, og legge det ut? Du har jo Berlevaagnytt»

Jo, jeg kunne sikkert ha fulgt opp alle henvendelse, og samtidig gjort meg til uvenn med alle i Berlevåg… Ja, for jeg har samtidig sett reaksjonene når andre har gjort nettopp dette. Tatt opp et problem.. Det snur snart til at det er uthenging av personer, og det blir fort utrivelig. Har selv følt det på kroppen etter en og annen artikkel på Berlevaagnytt, en nettside vi startet for å gi et gratis tilbud til Berlevågs befolkning, en nettside som vi legger ned på tusenvis av timer gratis i for å promotere plassen vår, og samtidig en nettside som er avhengig av tips for å overleve.

Plastkveita. Et prosjekt for å sette søkelyset på marin forsøpling

Vi leverer nyheter, på godt og (noen ganger) vondt, men forsøker så godt vi kan å være fair, slik at vi samtidig skal kunne hilse på venner og kjente hver dag.

I disse dager, med fokus på plastforsøpling, microplast, gammelt skrot fra gamle daga da man (vist) trodde at havet tok seg av det meste, og kasting i fjæraklipan var innafor, er jeg glad for den innsatsen som legges ned i de forskjellige ryddedugnadene nu for å fikse opp i gamle synder, og håper alle deltar så langt det lar seg gjøre.

Samtidig håper jeg vi finner mindre bilder på nett der Berlevåg fremstår som en skrotdunge, for det VAR faktisk ikke mitt inntrykk, tross alt.

God helg
Arnt Eirik